Rutina de somn ajută copiii să se adapteze la grădiniță

©

Autor:

Rutina de somn ajută copiii să se adapteze la grădiniță
Mersul la grădiniță reprezintă o etapă notabilă din viața copiilor și a familiilor acestora. Pregătirea celor mici pentru grădiniță presupune în general achiziția de rechizite școlare și întâlnirea cu educatorul. Noi cercetări sugerează că o rutină de somn a copilului, ce presupune obținerea în fiecare noapte a minimum zece ore de somn, îi poate ajuta pe aceștia să se adapteze mai ușor.
Studiul actual, publicat în revista Pediatrics, a constatat că, pentru o adaptare mai ușoară la grădiniță, un program de somn de minimum zece ore pe noapte în mod regulat poate fi extrem de benefic. Studiul indică faptul că o astfel de rutină de somn poate îmbunătății semnificativ implicarea și performanțele celor mici, contribuind totodată la dezvoltarea emoțională a acestora.

Pentru studiu, cercetătorii au înregistrat obiceiurile de somn ale peste 220 de copii, pentru o perioadă de o săptămână, cu puțin timp înainte de începerea anului universitar. Ulterior, cercetătorii au măsurat din nou obiceiurile de somn ale copiilor în lunile de grădiniță.

Conform descoperirilor, copiii care au dormit pentru zece sau mai multe ore pe noapte înainte de începerea grădiniței au menținut acel model de somn pe întreg parcursul anului școlar. Totodată, modelul de somn a fost unul semnificativ mai sănătos și mai benefic pentru performanțele școlare. Rezultatele nu au fost influențate de factori precum venitul familial sau starea de sănătate generală a copiilor.

sursa: News Medical

Data actualizare: 25-07-2022 | creare: 25-07-2022 | Vizite: 384
Bibliografie
Consistent bedtime routines could help prepare children for the transition to first-time schooling, https://www.news-medical.net/news/20220721/Consistent-bedtime-routines-could-help-prepare-children-for-the-transition-to-first-time-schooling.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Obiceiurile de somn asociate cu consumul de alcool și droguri la adolescenți
  • Câte ore ar trebui să doarmă un copil?
  • Sănătatea mintală a copiilor depinde de durata de somn
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum