Pandemia COVID-19 a modificat în mod negativ comportamentele alimentare

©

Autor:

Pandemia COVID-19 a modificat în mod negativ comportamentele alimentare
Impactului persistent al pandemiei COVID-19 asupra oamenilor a relevat corelații cu șase comportamente alimentare nesănătoase, potrivit unui studiu realizat de Facultatea de Medicină a Universității din Minnesota.
Cercetătorii spun că cea mai îngrijorătoare constatare indică o ușoară creștere sau reapariția tulburărilor alimentare, care ucid aproximativ 10.200 de persoane în fiecare an, aproximativ o persoană la fiecare 52 de minute.

Studiul a urmărit să înțeleagă asocierile potențiale dintre stres, suferință psihologică, dificultăți financiare și modificări ale comportamentelor alimentare în timpul pandemiei COVID-19 prin analiza datelor atât calitative, cât și cantitative. Descoperirile, publicate în International Journal of Eating Disorders, au găsit șase teme cheie ale modificărilor comportamentului alimentar:
  • consumul crescut de alimente;
  • scăderea generalizată a apetitului sau aportului alimentar;
  • mâncatul fără a gândi (distras, fără a conștientiza care este cantitatea de alimente necesară);
  • mănâncă pentru a face față unor anumite situații;
  • reduceri ale aportului alimentar legate de pandemie;
  • reapariția sau creșterea marcată a simptomelor tulburării alimentare.

Aproximativ 8% dintre cei studiați au raportat comportamente nesănătoase de control al greutății, 53% au avut comportamente mai puțin extreme de control al greutății nesănătoase și 14% au raportat un consum excesiv de alimente. Rezultatele au fost semnificativ asociate cu un control mai scăzut al stresului, simptome depresive mai mari și dificultăți financiare moderate sau extreme „S-a acordat o atenție deosebită obezității și legăturii acesteia cu COVID-19. Este, de asemenea, important să ne concentrăm asupra numărului mare de persoane care au o alimentație dezordonată și sunt expuse riscului de a dezvolta tulburări alimentare în timpul și după pandemie" a spus investigatorul principal al proiectului, Dianne Neumark-Sztainer, șeful Diviziei de Epidemiologie și Sănătate Comunitară de la Facultatea de Medicină a Universității din Minnesota.

„Majoritatea tinerilor adulți din studiul nostru provin din medii etnice și au venituri reduse, adesea fără a avea acces la serviciile de care au nevoie. Pentru a ne asigura că inegalitățile în materie de sănătate nu cresc, trebuie să satisfacem nevoile acestor populații.”, concluzionează același cercetător. La momentul actual, tulburările de alimentație au una dintre cele mai mari rate de mortalitate dintre toate problemele de sănătate psihiatric.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 14-04-2021 | creare: 14-04-2021 | Vizite: 454
Bibliografie
COVID-19 pandemic has been linked with six unhealthy eating behaviors, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/04/210412114740.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Importanța managementului ponderal și al comportamentului alimentar post-chirurgie bariatrică
  • Reclamele la alimente modifică prioritățile și preferințele alimentare la copii
  • De ce părinții ar trebui să evite criticile cu privire la greutatea copilului?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum