Pauzele dintre mese ajută la formarea amintirilor pe termen lung

©

Autor:

Pauzele dintre mese ajută la formarea amintirilor pe termen lung

Poate exista o legătură între odihna după masă și promovarea memoriei pe termen lung, potrivit unui studiu publicat în revista Nature Research.
În acest studiu, oamenii de știință au studiat Aplysia californica și au ajuns la concluzia că cele două module distincte ale moleculelor de insulină sunt unificate într-un singur sistem care îndeplinește atât funcții metabolice, cât și neurotrope. Mai mult, au descoperit că o singură moleculă de insulină, produsă în sistemul nervos al acestei specii, întărește simultan contactele dintre neuroni și promovează memoria pe termen lung.

Cercetarea a implicat, de asemenea, monitorizarea reacției comportamentale la consumul de alimente - în acest caz, dieta lor regulată de alge marine.

„Noul nostru studiu susține ideea că un răspuns de tip „odihnă și digerare” ar putea fi conturat de evoluție pentru a promova formarea amintirilor pe termen lung”, a declarat Thomas Carew, unul dintre colaboratori.

Atunci când animalelor li s-a permis să mănânce, activitatea fizică a fost redusă și receptorii insulinei să încetat să lucreze.

Cercetătorii remarcă faptul că Aplysia californica și oamenii împărtășesc caracteristicile generale în ceea ce privește hormonul care formează sistemele de insulină și care are rolul de a controla nutriția, memoria și comportamentul. Cu toate acestea, la această specie, aceste funcții au rămas unificate, în timp ce la oameni au devenit, parțial, independente.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 21-10-2019 | creare: 21-10-2019 | Vizite: 440
Bibliografie
Food comas and long-term memories: New research points to an appetizing connection. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/10/191010113154.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Unele amintiri ar putea fi moștenite ereditar
  • Un nou studiu explică de ce pot avea bătrânii „mintea mai înceată”
  • Riscul de amintiri false mai mare atunci când cunoști foarte bine un subiect
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum