Perioada din zi a contactării unei infecții îi influențează evoluția

©

Autor:

Perioada din zi a contactării unei infecții îi influențează evoluția

O echipă de cercetători de la Universitatea din Cambridge a realizat un studiu pe șoareci de laborator pentru a vedea în ce măsură ritmul circadian influențează susceptibilitatea la infecții pe parcursul unei zile.


Ritmul circadian este ceasul nostru intern, despre care puteți citi mai multe informații aici.

Cercetătorii au expus șoarecii la virusul herpetic și au observat că virusul s-a multiplicat de 10 ori mai mult atunci când infecția a avut loc la sfârșitul zilei comparativ cu situația subiecților la care infecția a avut loc dimineața.

 

 

Aceste rezultate i-au determinat pe autori să considere că momentul din zi al contactării infecției ar putea avea o influență semnificativă asupra susceptibilității la boli.


Cercetătorii au realizat același experiment pe șoareci cu tulburări ale ritmului circadian și au observat o activitate intensă a virusului herpetic la aceștia, indiferent de momentul zilei, ceea ce trage un semnal de alarmă asupra implicațiilor pentru persoanele care se confruntă și ele cu tulburări de ritm circadian.


Susceptibilitatea crescută la boli virale ar putea fi o problemă și pentru cei care fac ture de noapte, despre care studiile au arătat că sunt mult mai predispuși la probleme de sănătate, de la infecții până la boli cronice.


Studiul a fost publicat în jurnalul științific Proceedings of the National Academy of Sciences.


Sursa: News Scientist


Data actualizare: 24-08-2016 | creare: 24-08-2016 | Vizite: 1267
Bibliografie
Herpes infections are worse if contracted at the end of the day, link: https://www.newscientist.com/article/2101010-herpes-infections-are-worse-if-contracted-at-the-end-of-the-day/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Femeile, mai afectate de tura de noapte decât bărbații
  • Expunerea constantă la lumină artificială ne poate afecta sănătatea
  • Calitatea somnului ar putea fi influențată de genul persoanei
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum