Persoanele care au în apropierea locuințelor spații verzi pot prezenta un risc mai redus de mortalitate

©

Autor:

Persoanele care au în apropierea locuințelor spații verzi pot prezenta un risc mai redus de mortalitate
O serie de mecanisme indică o legătură importantă între prezența vegetației și riscul de mortalitate, în special în cazul femeilor, conform unui studiu publicat în jurnalul Environmental Health Perspectives.

Studiul sugerează că îmbunătățirea sănătății mentale, măsurată prin valori reduse de depresie, a fost estimată ca exprimând aproximativ 30% dintre beneficiile locuitului în zone cu vegetație și expunere mai redusă la factori poluanți. S-a observat o asociere între creșterea expunerii la medii cu spații verzi și o rată mai redusă a mortalității, precum și numeroase beneficii aduse statusului mental.

Cercetările au fost realizate pe un grup de 108.630 femei din Statele Unite ale Americii și au fost conduse între anii 2000-2008. S-a comparat riscul de mortalitate în funcție de nivelul de vegetație din jurul locuințelor, care a fost calculat utilizând imagini din satelit în diferite sezoane și în mai mulți ani. S-a ținut cont și de alți factori de risc pentru mortalitate, cum ar fi vârsta, statusul socioeconomic, rasa, etnia și consumul de tutun.

După analiza datelor, s-a observat că expunerea la vegetație poate reduce mortalitatea din cauze respiratorii cu 34% și din cauze cancerigene cu 13%.

Un mediu plin de vegetație aduce numeroase beneficii ecologice, ajută la reducerea poluării și a noxelor și oferă posibilitatea efectuării exercițiilor fizice într-un cadru benefic.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 30-05-2019 | creare: 18-04-2016 | Vizite: 1406
Bibliografie
More exposure to vegetation linked with lower mortality rates in women, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2016/04/160414170015.htm

©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Viteza ideală de mers sau pedalat pentru a inhala cât mai puțin aer poluat
  • Poluarea auto ucide 10.000 de persoane în fiecare an în Uniunea Europeană
  • Rata fertilității ar putea fi influențată de calitatea aerului
  •