Consumul de ceai pe termen lung ar putea prelungi viața

©

Autor:

Consumul de ceai pe termen lung ar putea prelungi viața
Un studiu recent publicat în Nutrition Journal a examinat potențiala interacțiune dintre consumul de ceai, consumul de alcool, hipertensiunea arterială și mortalitatea în rândul indivizilor chinezi.
Cercetările anterioare au evidențiat efectele pozitive ale consumului de ceai asupra diferitelor condiții de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială, tulburările cardiovasculare, diabetul, accidentul vascular cerebral, atacul de cord și mortalitatea. Cu toate acestea, impactul consumului de alcool asupra acestor beneficii nu este bine înțeles.

Studiul a implicat 6.387 de participanți la sondajul China Health and Nutrition Survey (CHNS) realizat între 1993 și 2011. Cercetătorii au analizat traiectoria consumului de ceai pe o perioadă de 18 ani și au investigat asocierea dintre consumul de ceai, modificările tensiunii arteriale și decesul în rândul celor care consumă alcool, comparativ cu cei care nu consumă alcool. Ei au colectat date despre consumul de ceai prin sondaje și au obținut informații despre mortalitate prin interviuri cu membrii familiei.

Studiul a constatat că consumul mare de ceai a fost asociat cu un risc mai scăzut de mortalitate, dar acest efect a fost diminuat în rândul consumatorilor de alcool. În mod similar, efectele de scădere a tensiunii arteriale ale ceaiului au fost estompate de consumul de alcool. Rezultatele cercetărilor sugerează că alcoolul poate împiedica beneficiile consumului de ceai și chiar poate avea efecte dăunătoare asupra sănătății.

Descoperirile susțin cercetările anterioare privind efectele pozitive ale consumului de ceai asupra mortalității și le extind la o populație mai largă din China. Cu toate acestea, studiul are limitări, inclusiv un eșantion de populație limitat, care poate să nu reprezinte întreaga țară, și sunt necesare cercetări suplimentare folosind date naționale din studiile randomizate controlate pentru a explora consumul de ceai, tipurile de ceai consumate și metodele obiective de măsurare.

sursa: News Medical
foto: iroKlyngz/Shutterstock.com

Data actualizare: 19-05-2023 | creare: 19-05-2023 | Vizite: 303
Bibliografie
Individuals with a long-term high tea consumption trajectory may have lower risk for all-cause mortality, link: https://www.news-medical.net/news/20230518/New-evidence-finds-that-individuals-with-a-long-term-high-tea-consumption-trajectory-had-a-lower-risk-for-all-cause-mortality.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Alcoolul te ajută să dormi mai bine
  • Legătura dintre consumul de alcool și aportul alimentar
  • Exercițiile de aerobic pot proteja ficatul de efectele consumului cronic de alcool
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum