Persoanele care se culcă târziu au mai puțin control asupra gândurilor obsesive

©

Autor:

Persoanele care se culcă târziu au mai puțin control asupra gândurilor obsesive
Mersul la culcare la oră târzie a fost asociat cu un control mai scăzut asupra gândurilor obsesive, în urma cercetărilor desfășurate de Universitatea Binghamton din New York.

Prof. de psihologie Meredith E. Coles și absolventa Jessica Schubert au monitorizat 20 de persoane diagnosticate cu tulburare obsesiv-compulsivă (TOC) și 10 persoane cu simptome marginale TOC pe parcursul unei săptămâni. Participanții la studiu au completat chestionare privind obiceiurile de somn și percepția gradului de control asupra gândurilor și comportamentelor obsesive. Cercetătoarele au concluzionat că ora de culcare în seara anterioară a prezis în mod semnificativ percepția subiectului asupra gradului în care își controlează gândurile obsesive și comportamentele ritualice în ziua următoare.

În medie, participanții la studiu s-au culcat la ora 00:30, iar cei care s-au culcat târziu - aproximativ 40% - s-au dus la culcare la ora 3 noaptea.

Autoarele speculează că întârzierea orei de mers la culcare ar afecta funcționarea cognitivă prin scăderea controlului impulsurilor. Astfel, persoanelor care se culcă târziu le este mai dificil a doua zi să alunge gândurile intruzive caracteristice TOC, sau să se abțină de la comportamentele compulsive ce au rolul de a le reduce anxietatea declanșată de gândurile obsesive.

Cercetătorii doresc să exploreze mai departe această asociere, pentru a vedea dacă modificarea orei de somn ar putea reduce simptomele TOC și îmbunătăți capacitatea de control asupra gândurilor intruzive.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 10-04-2019 | creare: 21-06-2017 | Vizite: 2302
Bibliografie
People who go to bed late have less control over OCD symptoms, link: https://medicalxpress.com/news/2017-06-people-bed-late-ocd-symptoms.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dezvoltarea toleranței la anxietate - cheia în reducerea simptomelor tulburării obsesiv-compulsive
  • Descoperirile genetice pot deține cheia unor terapii mai bune pentru tulburarea obsesiv-compulsivă (TOC)
  • O terapie mai bună de stimulare cerebrală profundă pentru tulburarea obsesiv-compulsivă
  •