Comportamentul obsesiv-compulsiv asociat cu o mutație genetică

©

Autor:

Comportamentul obsesiv-compulsiv asociat cu o mutație genetică
Cercetătorii de la Northwestern University au găsit dovezi ce sugerează că disfuncția neuronală într-o anumită regiune a creierului poate duce la comportament obsesiv și repetitiv, asemănător celui din tulburarea obsesiv-compulsivă (TOC).

Circuitul cortico-striatal din creierul oamenilor și al șoarecilor reglează acțiunile repetitive și cele obișnuite. Cercetările au descoperit că anumiți receptori sinaptici sunt importanți pentru dezvoltarea acestui circuit din creier, iar la șoarecii la care s-au eliminat acești receptori s-a observat un comportament obsesiv, repetitiv, cum ar fi îngrijirea excesivă a blanei.

Acesta este primul studiu ce oferă dovezi pentru baza biologică a comportamentului obsesiv sau compulsiv. Demonstrând rolul acestor receptori în dezvoltare, cercetătorii au evidențiat o posibilă țintă a tratamentului tulburărilor obsesiv-compulsive. Studiul a fost publicat în revista Cell Reports.

„Mai multe studii au găsit mutații ale receptorilor asociate cu TOC sau alte tulburări neuropsihiatrice sau de dezvoltare neurologică la oameni. Studiul nostru - care a arătat că șoarecii cu mutații țintite în aceste gene prezintă comportament asemănător TOC-ului - sprijină aceste studii”, a afirmat Anis Contractor, profesor de fiziologie la Northwestern University Feinberg School of Medicine.

Trăsăturile de TOC prezente la șoareci au fost: îngrijirea excesivă, săpatul continuu și eșuarea constantă de a ieși dintr-un labirint simplu.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 07-09-2019 | creare: 24-02-2017 | Vizite: 2961
Bibliografie
OCD-like behavior linked to genetic mutation, link: https://medicalxpress.com/news/2017-02-ocd-like-behavior-linked-genetic-mutation.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dezvoltarea toleranței la anxietate - cheia în reducerea simptomelor tulburării obsesiv-compulsive
  • Descoperirile genetice pot deține cheia unor terapii mai bune pentru tulburarea obsesiv-compulsivă (TOC)
  • O terapie mai bună de stimulare cerebrală profundă pentru tulburarea obsesiv-compulsivă
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum