Persoanele optimiste contribuie la sănătatea partenerilor lor

©

Autor:

Persoanele optimiste contribuie la sănătatea partenerilor lor
Potrivit unui nou studiu de la Universitatea din Michigan, persoanele optimiste contribuie la sănătatea partenerilor lor, scăzând riscul de boală Alzhimer, demență și deteriorare congnitivă.
Cuplurile petrec o mare parte din timp împreună, astfel încât se pot încuraja reciproc să adopte un stil de viață mai sănătos, să facă mișcare sau își pot reaminti unul celuilalt să își ia medicamentele. Dacă partenerul este o persoană optimistă și sănătoasă, atunci poate transmite celuilalt aceeași energie și împreună pot avea parte de un viitor mai frumos, în care riscul de a dezvolta boli cognitive este mic.

Cercetătorii au descoperit că menținerea unei greutăți corporale optime și activitatea fizică regulată influențează apariția bolii Alzheimer și a demenței. Mai mult, există și anumiți factori fiziologici și se pare că persoanele căsătorite cu parteneri optimiști au un risc mai scăzut de dezvoltare a bolilor cognitive.

Studiul a fost publicat în Journal of Personality. El a inclus 4.500 de cupluri heterosexuale, ce au fost urmărite pe o perioada de 8 ani de zile. Rezultatele arată că a fi căsătorit cu o persoană optimistă poate preveni debutul declinului cognitiv și acest lucru datorită unui mediu sănătos acasă. Studiul a mai observat că atunci când cuplurile trebuiau să își amintească experiențele petrecute împreună, acestea erau lucruri pozitive despre partenerii lor.

Există alte studii care au arătat că oamenii au capacitatea de a-și schimba personalitatea, atât timp cât se implică în activități care pot determina o schimbare. În fond, schimbarea poate veni doar dacă cineva dorește lucrul acesta.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 14-02-2020 | creare: 14-02-2020 | Vizite: 533
Bibliografie
A happy partner leads to a healthier future, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/02/200211092555.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Și optimiștii se gândesc la ce e mai rău
  • Recunoștința și optimismul pot reduce riscul de boli cardiovasculare
  • Modul în care optimismul promovează sănătatea, investigat de cercetători
  •