Potențialul unui anticorp aflat în curs de dezvoltare de a preveni boala Alzheimer va fi investigat de cercetători

©

Autor:

Potențialul unui anticorp aflat în curs de dezvoltare de a preveni boala Alzheimer va fi investigat de cercetători
Un studiu clinic internațional care vizează prevenirea bolii Alzheimer la persoanele destinate genetic să dezvolte afecțiunea la o vârstă fragedă urmează să fie lansat de către cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universității Washington. Comparativ cu studiile anterioare, noul studiu va înrola participanții înainte ca boala să se instaleze.
Studiul va investiga dacă gantenerumab, un anticorp investigațional aflat în curs de dezvoltare, conceput de către Roche și Genentech, poate elimina o proteină cheie a Alzheimer numită beta amiloid și poate încetini sau chiar opri boala. La momentul actual, se consideră că proteina beta amiloid determină demența și că acumularea de plăci de amiloid în creier începe cu până la două decenii înainte ca simptomele demenței să apară.

Noul studiu implică familii cu mutații genetice rare care provoacă Alzheimer la o vârstă fragedă. Un părinte cu o astfel de mutație are o șansă de 50% de a transmite mutația genetică unui copil și orice copil care moștenește mutația aproape în mod garantat va dezvolta simptome de demență aproape de aceeași vârstă cu părintele său. Această certitudine oferă cercetătorilor posibilitatea de a evalua eficacitatea medicamentelor concepute pentru a preveni boala Alzheimer.

Deși vor fi recrutate persoane cu forme rare, cu debut precoce ale bolii, rezultatele vor îmbunătăți și înțelegerea generală a bolii Alzheimer, care ar putea aduce beneficii milioanelor de oameni care trăiesc cu forma mai comună, care afectează oamenii mai târziu în viață. Procesele care duc la pierderea memoriei și la afectarea cognitivă în boala Alzheimer sunt considerate a fi similare, indiferent dacă boala este cauzată de o mutație moștenită sau de combinația complexă de genetică și mediu care provoacă majoritatea cazurilor de Alzheimer.

sursa: News Medical
foto: Matt Miller

Data actualizare: 22-12-2021 | creare: 22-12-2021 | Vizite: 397
Bibliografie
Study focuses on inherited Alzheimer’s up to 25 years before expected dementia onset, link: https://www.news-medical.net/news/20211221/Study-focuses-on-inherited-Alzheimere28099s-up-to-25-years-before-expected-dementia-onset.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Boala Alzheimer poate avea rădăcini încă din uterul mamei
  • Suplimentele de vitamine E și seleniu nu previn demența
  • Activitatea fizică ne poate proteja împotriva bolii Alzheimer (meta-analiză)
  •