Poți să înveți să îți placă brânza?

La experiment au luat parte 78 de femei din Coreea de Sud care au gustat diferite tipuri de brânză timp de 1 lună. Deși la începutul studiului variantele Brie, Emmental, Gouda și Cheddar (sharp-Cheddar) nu au fost plăcute, după administrări succesive nivelul de acceptare a crescut semnificativ până la finalizarea experimentului.
Studiul nu a testat toate varietățile de brânză. Mai mult decât atât, s-a observat faptul că femeile nu au dezvoltat o preferință pentru Gorgonzola și parmezan (Parmigiano-Reggiano) la sfârșitul celor 4 săptămâni.
Prin urmare, preferința pentru brânză poate fi modificată prin expunere repetată doar la anumite tipuri de brânză și nu este influențată de mediul în care aceasta este consumată. În acest sens, femeile au mâncat brânză într-un mediu controlat de laborator, respectiv în „împrejurări mai naturale” ce pot mima viața reală, iar acest lucru nu a afectat cu nimic plăcerea sau din contră, repulsia față de brânză și gustul ei specific.
Studiul a fost publicat în jurnalul Food Research International.
Sursa: Australian Food News
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Amar in gura
- Probleme cu gustul si mirosul pe care nu le-a identificat niciun doctor
- Gust amar dimineata si respiratie urat mirositoare
- Gust neplacut de la sani!
- Amar in gura si limba amortirta
- Gust amar si resturi da mancare in gat
- Gust dulce in gura
- Stare de ameteala, diaree, gust amar, stare generala de rau, ficat marit