Prescrierea de mai puține antibiotice pentru tuse și răceli nu aduce complicații majore

©

Autor:

Prescrierea de mai puține antibiotice pentru tuse și răceli nu aduce complicații majore
În cadrul cercetărilor despre rezistența la antibiotice, oamenii de știință de la Kings College London au realizat un studiu privind practica prescrierii de antibiotice în Marea Britanie.

Au fost analizate 610 practici medicale din Marea Britanie care au arătat că medicii chirurgi care prescriu mai puține antibiotice nu observă complicații semnificative la pacienții cu infecții respiratorii. Această descoperire i-ar putea încuraja pe medicii de familie care trebuie să decidă dacă să prescrie sau nu antibiotice, chiar dacă nu știu dacă afecțiunea pacientului a fost cauzată de o bacterie sau de un virus. Administrarea de antibiotice pentru infecțiile virale ajută la creșterea rezistenței antimicrobiene, însă temerea generală este că dacă infecția bacteriană nu este tratată din primele stadii, ar putea duce la complicații.

Însă autorii studiului au observat că practica prescrierii de mai puține antibiotice nu are o rată ridicată de complicații bacteriene, precum meningita. Au fost identificate în schimb cazuri rare de pneumonie și amigdalită. Cercetătorii estimează că dacă un medic generalist ar reduce cu 10% prescrierea de antibiotice la 7000 de pacienți, ar vedea în medie un caz de pneumonie în plus pe an și un caz în plus de amigdalită o dată la 10 ani, ambele complicații putând fi tratate imediat cum sunt descoperite.

Această informație ar putea ajuta la limitarea răspândirii rezistenței la antibiotice. Pentru că presiunea asupra medicilor generaliști de a reduce prescrierea de antibiotice este tot mai mare, autorii acestui studiu consideră că rezultatele pe care le-au obținut i-ar putea convinge pe pacienți că, cel puțin în cazul infecțiilor respiratorii, nu vor fi afectați dacă nu primesc antibiotic.

Sursa: New Scientist

Data actualizare: 02-02-2019 | creare: 15-07-2016 | Vizite: 1582
Bibliografie
It’s safe to prescribe fewer antibiotics for coughs and colds, link: https://www.newscientist.com/article/2096046-its-safe-to-prescribe-fewer-antibiotics-for-coughs-and-colds/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Antibioticele comune ar putea cauza confuzie mentală temporară
  • Tratamentul pentru infecțiile rezistente la antibiotice ar putea fi deja existent pe piață
  • Antibioticele ar putea afecta sistemul imunitar și dezvoltarea neuronilor
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum