Prevalența jocurilor de noroc la nivel global (meta-analiză)

©

Autor:

Prevalența jocurilor de noroc la nivel global (meta-analiză)
Industria globală a jocurilor de noroc este în creștere, anticipându-se că va atinge venituri de 531 miliarde de dolari până în 2025, ceea ce subliniază importanța jocurilor de noroc ca o problemă de sănătate publică. Un studiu recent a evaluat prevalența jocurilor de noroc, a jocurilor de noroc cu risc și a jocurilor de noroc problematice la nivel global, printre adulți și adolescenți.
Studiul publicat în Lancet Public Health a folosit baze de date precum Embase, MEDLINE și PsycInfo pentru a identifica studii publicate din 2010 încoace, excluzând cercetările non-originale și studiile cu mai puțin de 40 de participanți.

Analiza meta a inclus 380 de eșantioane reprezentative din 68 de țări, cu peste 3,4 milioane de indivizi, majoritatea fiind bărbați, cu o vârstă medie de 29,72 ani, provenind în principal din țări cu venituri ridicate. Studiul a constatat că 46,2% dintre adulți au participat la activități de jocuri de noroc în ultimele 12 luni, cu rate mai mari în rândul bărbaților (49,1%) comparativ cu femeile (37,4%). Regiunea Australasia a prezentat cea mai mare prevalență (70%), în timp ce America Latină a avut cea mai scăzută (31,7%).

Printre adulți, 8,7% au participat la jocuri de noroc cu risc, iar 1,4% au fost estimati ca având probleme cu jocurile de noroc. Pentru adolescenți, 17,9% au jucat în ultimul an, cu rate mai mari în America de Nord (33,7%). Datele despre jocurile de noroc cu risc și cele problematice sunt mai puține pentru adolescenți, dar estimările cele mai ridicate pentru aceste categorii au fost, de asemenea, în America de Nord.

Cele mai comune activități de jocuri de noroc printre adulți au fost biletele la loterie sau raffle (44,7%) și jocurile instant de loterie (23,9%). Printre adolescenți, cele mai mari rate au fost pentru jocurile instant de câștig (13,2%) și loterie (11,0%). Jocurile de noroc online au crescut de la 5,5% înainte de 2016 la 10,0% după 2020.

Meta-regresiile au indicat că țara de studiu a influențat semnificativ estimările privind jocurile de noroc, cu rate mai mari asociate cu țări precum Noua Zeelandă, Australia, Regatul Unit, Canada și Statele Unite ale Americii.

Concluziile studiului subliniază nevoia de măsuri de sănătate publică mai puternice și de reglementări pentru a aborda problemele asociate cu jocurile de noroc, având în vedere expansiunea rapidă a industriei.

sursa: News Medical

Data actualizare: 08-08-2024 | creare: 08-08-2024 | Vizite: 145
Bibliografie
Nearly half of adults and 18% of adolescents engage in gambling, study finds, link: https://www.news-medical.net/news/20240718/Nearly-half-of-adults-and-1825-of-adolescents-engage-in-gambling-study-finds.aspx

Image by jeffjuit on Pixabay
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Legătura între dependența de substanțe și jocuri de noroc și nevoile de atașament primar
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum