cum sa trecem in familie de boala jocurilor in bani? ajutati-ma va rog!

20-12-2011
ststst
Nu este medic/terapeut
ststst
Buna, sunt iarasi eu sa va cer sfatul... Nu in zadar de spune ca primul an de casnicie e cel mai greu... avem o alta problema pe care o gasesc foarte grava, cea mai grava dintre toate, iar celelalte sunt fleacuri pe linga asta... dupa nunta au inceput sa dispara banii de acasa, intii 400 euro - sotul mi-a spus ca ia imprumutat nasului, l-am crezut, apoi - 4400 euro, ia luat fara sa-mi spuna, cica tot pentru nasu si apoi 1200 euro - deja nu l-am crezut, deaoarece i-am descoperit un sait de pariuri in bani la fotbal, unde joaca din 2009. la inceput punea sume mici de 50, 100 lei, iar in ultimul timp si de 1000 lei. oricum sumele astea impreuna fac putin pe linga 6000 euro cu care nu stiu ce a facut, el nu recunoaste nimic si spune mereu minciuni, ca el singur se ineaca in ele. nu-mi ramine sa cred decit ca ori le-a pierdut la casino ori pe alte pariuri undeva life, de care nu pot afla.am vorvit cu el frumos si l-am rugat sa recunoasca asa cum a fost ca o sa trecem peste asta, nu-mi trebuie banii, ci ca el sa nu mai faca niciodata asa ceva, dar nimic, spune ca i-a dat cu imprumut altui prieten... eu am zis bine, mai atept sa vad cind ii va da, dar el tot amina si tot il prind cu minciuna, se supara tare pe mine ca nu il cred, dar eu simt ca ma minte. noi locuim in apartamentul daruit mie de parinti si el tare vrea sa faca bani multi sa ne cumparam al nostru, adica sa nu depinda de mine si ii spun ca deja e al nostru, dar il vad oricum complexat. astazi iar l-am prins cu minciuni in privinta banilor. sfatuiti-ma va rog cum sa-l fac sa recunoasca si sa nu mai faca asa ceva? ajutati-ma va rog mult...
5 comentarii
0
20-12-2011, ora 22:14
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
ce-as face eu DACA, as fi in locul tau?
- n-as mai aminti zilnic de "acei" bani (asta daca -l iubesti INCA si te vezi peste ani TOT cu el)..DE CE?..sa-i dai impresia ca NU te mai intereseaza banii si ca vrei sa va distrati impreuna..ca AI incredere in el..;
- as face TOT posibilul sa stau DOAR cu el, atat timp cat sunteti ambii singuri acasa, adica sa NU aiba ocazia sa stea la calculator;
- va fi greu, incearca sa NU adormi inaintea lui, sa faceti totul impreuna, sa vedeti un film impreuna, sa stai mereu in bratele lui, pe langa el...NU te va lasa si NU va pleca la calculator.
Parere:
- s-ar putea ca si tu sa stai mult pe net cu prietenele sau pe Facebook si el, iata, a recurs la acest MOD de-a NU fii singur cu tine (singur in doi);
- sigur l-ai cunoscut SI inainte de nunta?!?...daca stiai asta, DE CE nu i-ai conditionat????????...e rau al naibii sa joci, se destrama casatorii...am auzit multe exemple si la tv;
- CE faceti IMPREUNA (treburi prin acel ap. al tau).de are timp sa stea atat pe net?;
- aveti munca in schimburi inverse (altfel nu-mi explic);
- el NU lucreaza??;
Craciun fericit !!!
0
21-12-2011, ora 09:51
ststst
Nu este medic/terapeut
ststst
merci pentru sfaturi. el lucreaza politist si poate veni uneori si mai tirziu, il cred pentru ca intr-adevar lucreaza, dar pe linga nu sunt sigura ce face. inainte de nunta stiam ca e pasionat de fotbal, dar nu stiam ca face pariuri in bani. de cind l-am prins nu mai punea nimic, iar in week-end eu am fost plecata la tara singura, cika el a fost la serviciu si n-a putut si duminica a pus iarasi 500 lei la fotbal, cind eu i-am cerut bani pentru ziua de nastere a tatalui meu si el mi-a zis ca n-are. si chiar i-am spus nu o data ca nu vreau banii, vrea ca el sa fie sincer, sa recunoasca si sa nu mai faca niciodata asta. el se enerveaza si nici nu vrea sa auda, iese din casa trintind usile, iar eu chiar nu-i fac scandal, eu zic totul asa frumos, cu binele, dar el pe loc se infurie si gata... nu stiu chiar ce sa fac?????
0
22-12-2011, ora 06:42
verticala
Nu este medic/terapeut
verticala
primul si cel mai important lucru este sa va separati cu banii, iar cheltuielile comune ( intretinere, facturi etc) sa le platiti jumatate/jumatate.
Dupa cateva luni o sa vina sa-ti ceara bani si de abia atunci o sa-ti dai seama de valoarea sumelor pe care le pierde la pariuri.
Din pacate dependenta de jocuri de noroc este greu de inlaturat si daca dai un search pe google referitor la asta, o sa te sperii cati oameni si-au ruinat famiile din cauza asta. Poate ii lasi si lui din intamplare un link sa citeasca experientele altor oameni. Partea si mai proasta e ca nu recunoaste ca are o problema prin urmare nici intentia de a o rezolva

Atitudinea de a-l presa sa recunoasca nu e foarte constructiva si deja vezi ca s-a transformat intr-un joc de tipul : urmarit-urmaritor care nu duce nicaieri.

Spui ca vrea sa faca repede bani, cred ca aici este cheia.
Si intrebarea potrivita este: vrea sa faca bani ca sa-ti poata oferi el tot ce doresti ( sa nu mai depindeti de banii/suportul parintilor tai) sau vrea sa faca bani repede ca sa scape cat mai repede din casnicia asta ( si deocamdata nu poare pt ca nu are resursele necesare)?

si mai departe: tu ce contributie crezi ca ai in aceasta poveste?

nu trebuie sa raspunzi aici, mai degraba gandeste-te cu sinceritate si ia o decizie.
0
22-12-2011, ora 14:51
ststst
Nu este medic/terapeut
ststst
merci pentru raspuns, aveti perfecta dreptate in ceea ce mi-ati spus. referitor la pentru ce vrea sa faca bani repede - sunt sigura ca pentru ca sa-mi ofere mie totul si sa nu depinda de parintii mei, desi eu ii spun mereu ca nu e asa, e al nostru comun apartamentul si nimeni niciodata nu i-a zis nimic de asta. sunt sigura ca ma iubeste mult si stiu ca se simte prins intr-o capcana, in care el nu vrea sa recunoasca ca a nimerit. eu vreau sa-l ajut, i-am spus aseara sa mergem impreuna la un psiholog si s-a suparat foc, a zis ca el nu are nevoie, poate eu mi-am iesit din minti... si o face el suparat pe mine, nu stiu cum sa reactionez. cind ii cer bani pentru facturi spune ca n-are si mereu eu le achit, ca el are retineri de salariu si nu stiu ce...i-am spus ca ii mai dau o sansa, daca nu vad ca se schimba - divortam, s-a suparat, dar nu stiu daca am facut bine, stiu ca si el se simte tare rau, ma gindesc ca prea il presez, dar nu stiu cum sa fac, am incercat si cu binisorul si cu presatul, dar mi-e frica de ce o sa fie mai departe????
0
01-01-2012, ora 14:19
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Va trebui sa va separati cu banii. Rapid. Si cu actele de la casa. Un astfel de viciu este aproape imposibil de vindecat, in primul rand pentru ca persoanele nu vor recunoaste niciodata ca au o problema cu asa ceva. Indiferent de cum il veti presa sau lua cu frumosul, reactia va fi la fel.

Mai mult decat atat, in timp sumele jucate tind sa creasca, pentru ca un eventual castig sa acopere si pierderile acumulate care devin din ce in ce mai mari de la o luna la alta.
Majoritatea celor care au scapat (sau si-au atenuat acest viciu) au reusit pe cont propriu - pentru ca o parte din ei a inceput sa inteleaga ce-i asteapta in viitor.

Ca urmare, primul sfat practic este sa va separati cu banii si sa puneti deoparte actele casei (daca sunt si pe numele lui), pana la alte posibile solutii sau vindecari de viitor.

Toate cele bune,
Andrei Dumitrescu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: