Risc mai mare de cataractă la pacienții cu diabet

©

Autor:

Risc mai mare de cataractă la pacienții cu diabet
Pacienții cu diabet au un risc de 2 ori mai mare de a dezvolta cataractă comparativ cu populația generală. Riscul este de 5 ori mai mare la pacienții în vârstă de 45-54 ani cu această patologie, respectiv la cei cu progresie de peste 10 ani a bolii, concluzionează un studiu publicat în jurnalul online Eye.

Pentru studiu au fost analizate informațiile medicale existente în UK Clinical Practice Research Datalink, provenind de la peste 10 milioane de persoane. Dintre aceștia, cercetătorii au selectat 56,510 pacienți diagnoticați cu diabet de peste 1 an și același număr de participanți fără diabet pentru control.

Per total, rata de incidență a diagnosticului de cataractă și a cazurilor tratate chirurgical a fost de 20.4 pentru 1000 ani-persoană în rândul pacienților cu diabet, versus 10.8 per 1000 ani-persoană la cei fără diabet.

Ratele de incidență ating valorile cele mai mari odată cu înaintarea în vârstă, în special la indivizii de 80 de ani și mai mult.

Rata incidenței diagnosticului de cataractă la pacienții cu diabet și edem macular a fost în mod considerabil mai crescută comparativ cu populația generală cu diabet, 59 per 1000 ani-persoană, respectiv ușor crescută la pacienții cu diabet complicat cu retinopatie.

Astfel, se poate concluziona că diagnosticul de diabet a fost asociat cu dublarea riscului de a dezvolta cataractă, iar la pacienții cu maculopatie diabetică, rata incidenței cataractei este chiar și de 6 ori mai mare.


Sursa: Medscape Medical News

Data actualizare: 13-12-2019 | creare: 14-02-2018 | Vizite: 1376
Bibliografie
Cataract Risk Highest in Younger Diabetes Patients, link: https://www.medscape.com/viewarticle/892555#vp_1
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Persoanele care muncesc mult peste norma obișnuită au un risc mai mare de diabet
  • MIT: Consumul ridicat de dulciuri poate provoca diabet
  • Smart Contact Lens – lentilele care monitorizează glicemia
  •