Sarea generală de sănătate este esențială la vârstnicii cu deteriorare cognitivă

©

Autor:

Sarea generală de sănătate este esențială la vârstnicii cu deteriorare cognitivă
Un studiu realizat de către Universitatea North Carolina sugerează că menţinerea sănătăţii fizice şi psihice, poate ajuta adulţii vârstnici ce se confruntă cu deficienţe cognitive, să le depăşească mai uşor.
Profesor în Psihologie, Shevaun Neupert, spune că impactul declinului fizic şi psihic este asociat cu o afectare cognitivă mult mai pronunţată pentru participanţii la studiu care aveau deja anumite deficienţe.

Cercetătorii susţin că la momentul de faţă majoritatea studiilor sunt făcute pe adulţi sănătoşi şi că sunt mai puţine studii efectuate pe persoane care au deja afectare cognitivă.

Studiul s-a efecuat pe 28 de participanţi, cu vârste de peste 60 de ani, toţi având probleme cognitive. Aceştia au venit la locul de testare de două ori, la şase luni distanţă. De fiecare dată, cercetătorii au colectat date despre sănătatea fizică şi psihică a acestora şi au efectuat o serie de teste pentru a putea evalua abilitatea cognitivă. Participanţilor le-a fost monitorizată constant tensiunea arterială şi au fost supuşi unor sarcini din ce în ce mai dificile, pentru evaluarea funcţiei cognitive.

Măsurarea tensiunii arteriale s-a efectuat pentru a le veni în ajutor cercetătorilor, cu scopul de a urmări cât de greu sau cât de uşor efectuează aceştia diverse sarcini de natură intelectuală. Pe măsură ce activitatea creierului este mai intensă, cu atât este pompat mai mult sânge la nivelul acestuia.

Rezultatele acestui studiu au arătat că, dacă pe parcursul celor şase luni de studiu, capacitatea cognitivă, sănătatea fizică sau psihică tind să scadă, persoana respectivă va deveni mai puţin angajată în activităţi cognitive ce devin din ce în ce mai grele.

Acest studiu demonstrează că sănătatea fizică, mentală şi cognitivă, merg foarte bine împreună şi se influenţează reciproc. Cercetătorii recomandă ca oamenii ce suferă de declin cognitiv, să nu uite să se focuseze si pe bunăstarea fizică şi mentală.

Autorii recomandă provocările şi sarcinile dificile cognitive, deoarece contribuie la o mai bună dezvoltare a creierului.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 26-04-2021 | creare: 26-04-2021 | Vizite: 507
Bibliografie
Role of physical, mental health in cognitive impairment, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/04/210420121433.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Deficiențele cognitive, mai puțin frecvente în prezent, comparativ cu acum zece ani
  • Viteza vorbirii - indicator crucial în evaluarea sănătății cognitive la adulții în vârstă
  • Exercițiul viguros a fost asociat cu reducerea deficienței cognitive la pacienții hipertensivi
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum