Scorțișoara inhibă creșterea celulelor adipoase din corp și accelerează descompunerea grăsimii

©

Autor:

Scorțișoara inhibă creșterea celulelor adipoase din corp și accelerează descompunerea grăsimii
Obezitatea este cauzată de acumularea de grăsimi prin urmarea unor modele dietetice nesănătoase, din cauza rutinelor neregulate de somn și a activității fizice scăzute. Diferențierea adipocitelor este strâns legată de obezitate. Un nou studiu publicat în jurnalul Nutrients a examinat efectele scorțișoarei asupra diferențierii adipocitelor și acumulării de lipide, subliniind beneficiile sale pentru sănătate, inclusiv proprietăți antiinflamatorii și reglarea glicemiei.
Cercetătorii au evaluat efectele extractului de scorțișoară asupra diferențierii adipocitelor și acumulării de lipide. Au folosit extract de scorțișoară pregătit din pudră de scorțișoară Ceylon și l-au testat pe pre-adipocite 3T3-L1 și pe șoareci. Tratarea pre-adipocitelor 3T3-L1 cu scorțișoară a inhibat semnificativ diferențierea lor în celule mature și a modificat expresia genică a unor factori legați de adipogeneza și lipoliza.

La șoareci, dieta suplimentată cu scorțișoară a fost asociată cu o creștere în greutate semnificativ mai mică comparativ cu grupurile fără scorțișoară. De asemenea, scorțișoara a redus nivelurile de trigliceride și colesterol LDL, crescând nivelurile de HDL.

În concluzie, suplimentarea cu scorțișoară a inhibat acumularea de lipide, a redus expresia genelor de adipogeneză și a crescut lipoliza atât în celulele 3T3-L1, cât și la șoarecii hrăniți cu dietă bogată în grăsimi. Aceste rezultate ilustrează că suplimentarea cu extract de scorțișoară inhibă lipogeneza și promovează lipoliza.

sursa: News Medical
foto: Annmell_sun / Shutterstock.com

Data actualizare: 19-12-2023 | creare: 19-12-2023 | Vizite: 354
Bibliografie
Cinnamon extract shows promise in reducing obesity by inhibiting fat cell growth and boosting fat breakdown, link: https://www.news-medical.net/news/20231218/Cinnamon-extract-shows-promise-in-reducing-obesity-by-inhibiting-fat-cell-growth-and-boosting-fat-breakdown.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Scorțişoara, efecte benefice împotriva diabetului
  • Rolul plantelor aromatice și al condimentelor în tratamentul bolilor reumatice
  • Proprietățile antibacteriene ale uleiului esențial de eucalipt și scortișoară
  •