Secretul pentru ameliorarea durerilor artritice s-ar putea afla în micul dejun

©

Autor:

Secretul pentru ameliorarea durerilor artritice s-ar putea afla în micul dejun
Am auzit de multe ori că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, însă acesta ar putea avea o importanță deosebită pentru persoanele care suferă de dureri cauzate de artroză. Cercetătorii germani au descoperit că bolul cu cereale din fiecare dimineață ar putea preveni anumite tipuri de artrită inflamatorie cronică mai târziu pe parcursul vieții.

Rezultatele studiului publicat în jurnalul Nature Communications au indicat un impact pozitiv al dietei bogate în fibre asupra afecțiunilor articulare inflamatorii cronice, precum și asupra afecțiunilor musculoscheletale. Acest lucru se datorează moleculelor din flora intestinală, care ajută metabolismul și pot afecta întreg sistemul imunitar.

Potrivit autorilor studiului, o dietă sănătoasă - bogată în bifre, cu proprietăți antiinflamatorii, benefice pentru intestine - ar putea modifica în bine bacteriile intestinale, reprimând inflamația și ajutând sistemul imunitar. Un exemplu de acest tip de alimentație este müsli: o combinație de cereale, fructe și nuci, sau alune, inmuiate în lapte.

Acizii grași cu lanț scurt care sunt produși în intestine pot fi regăsiți și în lichidul articular. Aceștia sunt importanți pentru funcția articulară și o concentrație mare a acestor acizi ar putea încetini sau chiar preveni eroziunea și degradarea oaselor.

„Rezultatele studiului nostru reprezintă premisele unor terapii inovative pentru afecțiunile inflamatorii articulare, dar și pentru osteoporoză. Deocamdată nu putem oferi recomandări dietetice specifice, însă putem spune că un bol de müsli în fiecare zi, precum și consumarea unei cantități suficiente de fructe și legume pe parcursul zilei, ajută al menținerea unei diversități benefice în flora bacteriană intestinală”, a precizat Dr. Mario Zaiss, autorul principal al crcetărilor.

Sursa: HealthLine

Data actualizare: 04-01-2019 | creare: 20-02-2018 | Vizite: 1840
Bibliografie
What You Eat for Breakfast May Help Combat Arthritis Pain, https://www.healthline.com/health-news/breakfast-may-help-combat-arthritis-pain#1
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Compusul din alge marine ce ar putea trata artrita
  • Hidrogelul care ar putea elibera controlat medicament pentru episoadele artritice
  • Obezitatea, atât cauza, cât și consecința artritei reumatoide
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum