Sistemul de Inteligență Artificială AMIE s-a dovedit a fi un succes în simulările de consultații medicale

©

Autor:

Sistemul de Inteligență Artificială AMIE s-a dovedit a fi un succes în simulările de consultații medicale
Cercetătorii de la Google Research și Google DeepMind au dezvoltat un sistem de inteligență artificială bazat pe modele de limbaj de mari dimensiuni (LLM), numit Articulate Medical Intelligence Explorer (AMIE), pentru a optimiza dialogul diagnostic în contextul interacțiunii medic-pacient. Această interacțiune este esențială în medicină, unde istoricul medical poate stabili calea pentru un diagnostic corect și o îngrijire de succes.
AMIE a fost dezvoltat ca un cadru pentru aplicații AI conversaționale. Echipa a creat un mediu de discuție simulat, auto-condus, cu feedback automat pentru a extinde capacitățile de învățare ale AMIE în diverse condiții medicale și specializări. Au fost implementate tehnici de raționament în lanț la momentul inferenței pentru a îmbunătăți calitatea conversației și acuratețea diagnosticului. AMIE a fost ajustat în timpul conversației online, oferind răspunsuri precise și fundamentate.

Cercetătorii au folosit o strategie iterativă de auto-îmbunătățire, constând în două cicluri de auto-joc. Au dezvoltat un criteriu de evaluare prototip pentru a măsura abilitățile de luare a istoricului, raționamentul diagnostic, comunicarea și înțelegerea inteligenței artificiale conversaționale medicale.

Studiul a inclus un studiu crossover randomizat dublu-orb cu 149 de cazuri clinice de la furnizori de sănătate din Marea Britanie, India și Canada. Randomizarea a permis comparații echilibrate între cadru AMIE și 20 de medici de îngrijire primară în consultări cu pacienți actori verificați.

Rezultatele studiului

Studiul a arătat că AMIE a depășit medicii primari pe 28 din 32 de axe de evaluare din perspectiva medicilor specialiști și pe 24 din 26 de axe din perspectiva actorilor pacienți. Sub examinarea medicilor specialiști, AMIE a demonstrat o acuratețe mai mare a diagnosticului diferențial decât medicii primari, cu cele mai mari câștiguri în specialitățile cardiovasculare și respiratorii. AMIE a fost la fel de eficient ca medicii primari în colectarea datelor.

Atât specialiștii, cât și actorii pacienți, au evaluat calitatea conversației AMIE ca fiind superioară medicilor primari. Rezultatele indică faptul că AMIE a fost la fel de eficient ca medicii primari în extragerea datelor relevante în timpul consultărilor simulate și a fost mai precis decât medicii primari în formarea unui diagnostic diferențial cuprinzător.

În concluzie, rezultatele studiului subliniază potențialul sistemului de inteligență artificială conversațională AMIE pentru luarea istoricului clinic și dialogul diagnostic. Cu toate acestea, transformarea AMIE în instrumente reale necesită studii suplimentare pentru a asigura siguranța, fiabilitatea, echitatea, eficacitatea și confidențialitatea.

sursa: News Medical

Data actualizare: 18-01-2024 | creare: 18-01-2024 | Vizite: 282
Bibliografie
AMIE AI system outshines doctors in simulated medical consultations, link: https://www.news-medical.net/news/20240116/AMIE-AI-system-outshines-doctors-in-simulated-medical-consultations.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Software inteligent pentru diagnosticarea cancerului de prostată
  • Tehnici avansate de ecocardiografie susținute de inteligența artificială
  • Google și DeepMind doresc să creeze un ajutor pentru medici și asistente bazat pe inteligență artificială
  •