Șosetele electronice pentru monitorizarea piciorului diabetic

©

Autor:

Șosetele electronice pentru monitorizarea piciorului diabetic
Persoanele cu diabet își pierd din sensibilitatea la nivelul membrelor inferioare, astfel că nu pot simți adesea când se formează ulcere la nivelul piciorului. Dacă se formeazăa astfel de ulcere și devin infectate, se poate ajunge în multe cazuri la amputații.
Citește mai multe despre piciorul diabetic.
Șosetele Siren Diabetic echipate cu senzori sunt destinate prevenirii acestor complicații. Sistemul monitorizează automat temperatura prezentând eficiență de 87% în prevenirea ulcerelor.

Produsul este dezvoltat pe baza tehnologiei Neurofabric, fiecare șosetă are multipli microsenzori încorporați în material. Acești senzori monitorizează constant temperatura fiecărui picior în 6 locuri diferite. Dacă temperatura atinge un prag în oricare dintre aceste puncte, cauza poate fi dată de inflamația ce precede ulcerul piciorului diabetic.

Când unul dintre senzori depistează o valoare prag, modulul Bluetooth de la nivelul șosetei trimite o alertă către aplicaia iOS/Android de pe telefoul utilizatorului, alertând că piciorul trebuie verificat pentru a preveni formarea ulcerațiilor.

Dacă utilizatorul nu deține un smartphone, există un dispozitiv inclus ce comunică wireless cu șosetele, transmițând datele la centru de comandă unde personalul transmite alertele prin alte metode către pacient.

Șosetele sunt confortabile și se pot spăla fără probleme la mașina de spălat, sunt rezistente, iar compania îi comercializează prin abonament în care 5 noi perechi sunt trimise clientului la fiecare 6 luni – durata de viață a bateriilor modulului Bluetooth.

Puteți afla mai multe despre produs, în acest filmuleț:Sursa: New Atlas

Data actualizare: 22-06-2019 | creare: 02-04-2018 | Vizite: 1545
Bibliografie
Electronic socks check diabetics' feet for heat, link: https://newatlas.com/siren-diabetic-sock/54002/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Woebot – o posibilă soluție digitală pentru îmbunătățirea sănătății mintale
  • Nanocipul care vindecă țesutul afectat printr-un simplu contact
  • Top 10 investigații și tratamente medicale care nu sunt mereu necesare, conform cercetărilor
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum