Speranță de viață de peste 90 de ani în rândul femeilor din diverse grupuri rasiale și etnice

©

Autor:

Speranță de viață de peste 90 de ani în rândul femeilor din diverse grupuri rasiale și etnice
Un nou studiu al cercetătorilor de la Harvard arată că adoptarea unor nivele mai mari de optimist este asociată cu o creștere a speranței de viață, mai exact aceasta ajungând și la 90 de ani, a femeilor din anumite grupuri rasiale și etnice.
Conform doctorului Hayami Koga din cadrul Departamentului de Științe Sociale și Comportamentale al Universității Harvard, unii factori sociali precum rasa sau etnia afectează nivelele de optimism ale persoanelor care aparțin de acestea, însă cu cât acestea sunt mai ridicate, cu atât beneficiile pe care le furnizează sunt mai variate și mai intense.

Cercetarea a apărut drept completare a unor lucrări anterioare ale oamenilor de știință de la universitatea americană, care a fost axată pe influența gândirii optimiste asupra speranței de viață și asupra longevității la populația caucaziană, fără să includă în acestea alte grupuri rasiale sau etnice, în ciuda faptului că unele dintre acestea înregistrează rate de mortalitate superioare celei corespunzătoare rasei caucaziene. În vederea realizării acestui studiu, specialiștii au analizat baze de date și sondaje ale 159.255 de persoane de sex feminin incluse în Women‘s Health Initiative, cu vârste cuprinse între 50 și 79 de ani, în perioada cuprinsă între 1993 și 1998. Femeile au fost evaluate periodic timp de 26 de ani, în vederea determinării speranței de viață a acestora.

Statistic, rezultatele studiului au arătat că 25% din persoanele care au participat la studiu au declarat că prezintă o mentalitate de tip optimist, acestea înregistrând o durată a vieții cu 5,4% mai mare decât a celorlalte trei sferturi și cu 10% mai multe șanse să trăiască mai mult de 90 de ani. În schimb, o altă concluzie a studiului a fost faptul că nu a existat nicio interacțiune între optimism și grupul etnic sau rasial de care aparțineau, aspect care a rămas valabil și după ajustarea în funcție de caracteristici demografice, afecțiuni cronice sau prezența depresiei. În plus, factori precum stilul de viață, exercițiile fizice sau alimentația sănătoasă au influențat puțin asocierea dintre optimism și speranța de viață.

Doctorul afirmă că oamenii au, în general, tendința de a se concentra asupra aspectelor negative ale vieții, ceea ce le afectează marcat sănătatea. Conform acestuia, este important să ne concentrăm asupra factorilor pozitivi precum optimismul, ce poate avea efecte benefice asupra vieții, indiferent de rasa sau etnia din care facem parte.

sursa: Science Daily
foto: iStock/FG Trade

Data actualizare: 14-06-2022 | creare: 14-06-2022 | Vizite: 231
Bibliografie
High optimism linked with longer life and living past 90 in women across racial, ethnic groups, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/06/220608161431.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Chiar și micile schimbări pozitive în alimentație îți prelungesc viața
  • STUDIU: Longevitatea și paradoxul obezității
  • Hong Kong - orașul cu speranța de viață cea mai mare
  •