Spitalul TBC ar putea fi mutat intr-un alt imobil

Data publicării: 21-08-2007

Sectia de Pneumoftiziologie a Spitalului Municipal Arad ar putea sa se mute pana la mijlocul anului 2009, in cladirea Centrului de Refugiati de la Horia, in conditiile in care imobilul in care functioneaza in prezent a fost retrocedat Episcopiei Aradului, Halmagiului, Ienopolei si Hunedoarei, transmite corespondentul ROMPRES.
    Anuntul a fost facut marti, de Gheorghe Falca, primarul municipiului Arad, in cadrul unei conferinte de presa, in care a prezentat, intre altele, rezultatele intrevederii pe care a avut-o luni, la Bucuresti cu ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, ocazie cu care a prezentat si aceasta problema, obtinand promisiunea ca va fi ajutat.
    "Am propus ca Ministerul Sanatatii sa preia, de la Ministerul de Interne si Politia de Frontiera, centrul de refugiati de la Horia, ministrul Nicolaescu solicitandu-ne imediat o informare cu privire la situatia Spitalului TBC din Arad, care va fi intocmita pana la finele acestei saptamani. Ministerul va trebui sa preia prin hotarare de Guvern, Centrul de la Horia, iar mai apoi va trebui sa corecteze ciclurile pentru pacienti, mancare, medicamente", a precizat Gheorghe Falca.
    El a mai adaugat ca "daca totul merge bine, in doi ani, spitalul se va muta intr-o locatie unde sa poata sa obtina avizul de functionare".
    Inaugurat acum aproape sapte ani, Centrul de refugiati de la Horia, localitate situata la circa 10 kilometri de Arad, a fost destinat cetatenilor straini care au probleme cu actele de identitate; apatrizilor si celor fara acte, pana la rezolvarea situatiei lor juridice.
    Construirea lui a costat 800.000 de euro, finantarea fiind asigurata din fonduri europene, in cadrul unui Program Phare - 500.000 de euro si din fonduri guvernamentale, contributia Guvernului Romaniei fiind de 300.000 de euro, situatia aceasta putand genera dificultati in ce priveste transferul de proprietate.
    Centrul dispune de peste o suta de locuri in camere cu 1,2, 3 sau 4 locuri, cu grup social propriu, cu sistem de supraveghere cu camere de luat vederi, cabinet medical, bucatarie, s.a.m.d. insa, cu toate aceste dotari, el nu a fost folosit niciodata.
Sursa: Rompres, 21-08-2007, Vizualizari 495
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.