Sportul te protejează de Alzheimer

©

Autor:

Sportul te protejează de Alzheimer
Cercetătorii de la Massachusetts General Hospital demonstrează că exercițiile fizice zilnice pot proteja împotriva declinului cognitiv și a neurodegenerării cauzate de boala Alzheimer.
„Deoarece, în prezent, nu există nicio terapie de modificare a bolii este necesară identificarea potențialilor factori de risc, pentru a putea întârzia progresia bolii”, a declarat Jasmeer Chhatwal, autorul studiului.

În cadrul cercetării, a fost analizat nivelul de activitate fizică de la 182 de participanți, inclusiv a celor cu B-amiloid crescut, care au fost considerați a avea un risc crescut de declin cognitiv. Cercetătorii au realizat acest lucru folosind pedometre montate la nivelul şoldului, care au înregistrat numărul de paşi parcurşi de-a lungul zilei. Rezultatele au arătat că activitatea fizică regulată reduce declinul cognitiv şi pierderile de materie cenuşie.

„Raportul sugerează că activitatea fizică ar putea reduce dilatarea corticală a b-amiloidului și ar putea conserva structura materiei cenușii în regiunile creierului care au fost implicate în pierderea memoriei episodice și neurodegenerarea legată de Alzheimer”, a adaugat Chhatwal.

În plus, cercetarea arată că reducerea factorilor de risc vascular precum fumatul, nivelul ridicat de colesterol şi obezitatea ar putea oferi protecţie suplimentară şi ar putea încetini dezvoltarea Alzheimerului.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 29-02-2020 | creare: 23-07-2019 | Vizite: 562
Bibliografie
Exercise offers protection against Alzheimer's. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/07/190716193543.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Boala Alzheimer poate avea rădăcini încă din uterul mamei
  • Suplimentele de vitamine E și seleniu nu previn demența
  • Activitatea fizică ne poate proteja împotriva bolii Alzheimer (meta-analiză)
  •