Studiile descoperă căile biologice asociate care determină inflamația pielii

©

Autor:

Studiile descoperă căile biologice asociate care determină inflamația pielii
Un studiu recent realizat de cercetătorii de la NYU Langone Health a identificat calea biologică interleukin-17 (IL-17) care activează o proteină numită factorul inducibil de hipoxie 1-alfa (HIF-1-alfa) în psoriazis, contribuind astfel la inflamația caracteristică acestei boli. Acest mecanism poate juca un rol cheie și în alte boli inflamatorii ale pielii, cum ar fi dermatita atopică și hidradenita supurativă.
Echipa de cercetare a utilizat date din eșantioane de țesut cutanat uman și experimente pe modele de șoareci pentru a investiga rolul HIF-1-alfa. Astfel a descoperit că inhibarea acestei proteine cu un medicament experimental, BAY-87-2243, a rezolvat leziunile inflamatorii ale pielii în modelele de șoareci. De asemenea, tratamentul cu etanercept, un medicament antiinflamator, a redus activitatea atât pentru IL-17, cât și pentru HIF-1-alfa în probele de piele de la pacienții tratați cu succes, sugerând o interdependență între cele două căi.

Studiul a arătat că blocarea metabolismului glicolitic și a producției de lactat în pielea psoriazică a redus creșterea bolii și activitatea IL-17. Aceasta indică faptul că intervențiile care vizează HIF-1-alfa sau suportul său metabolic glicolitic ar putea fi terapii eficiente pentru controlul inflamației în psoriazis și alte boli de piele inflamatorii.

Cercetătorii planifică dezvoltarea de medicamente experimentale care să blocheze acțiunea HIF-1-alfa și a lactatului pentru a stopa ciclul vicios al inflamației determinate de IL-17 în bolile de piele. De asemenea, studiul sugerează că acțiunea redusă a HIF-1-alfa ar putea servi ca un biomarker pentru eficacitatea altor terapii antiinflamatorii. Aceste descoperiri deschid noi direcții pentru tratamentul psoriazisului și alte boli inflamatorii ale pielii, care afectează milioane de oameni la nivel global.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 25-05-2024 | creare: 25-05-2024 | Vizite: 214
Bibliografie
Studies show linked biological pathways driving skin inflammation, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/05/240520155512.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Inflamația poate fi redusă prin intermediul activității fizice susținute
  • Dieta occidentală poate crește riscul de inflamații
  • Trecerea de la o dietă de tip vestic la o dietă echilibrată ar putea reduce inflamația pielii și a articulațiilor
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum