Studiu: expunerea la un compus potențial periculos utilizat în recipientele de plastic, în atenția cercetătorilor

©

Autor:

Studiu: expunerea la un compus potențial periculos utilizat în recipientele de plastic, în atenția cercetătorilor
Bisfenol S (BPS), un substitut al bisfenol A, utilizat în prezent la scară largă în special în producția de materiale plastice, ar putea fi la fel de dăunător pentru sănătatea umană. Potrivit unui studiu recent, efectuat la nivelul populației din Canada, fiecare canadian este expus zilnic la BPS.
Pentru studiu, cercetătorii au analizat mai multe produse alimentare ambalate și vândute în Canada, cât și produse de pescărie cumpărate din magazine din SUA. Potrivit rezultatelor analizelor, majoritatea etichetelor analizate conțineau BPS, iar substanța chimică migra inclusiv în produsul alimentar. Etichetele de preț și autocolantele, care necesită căldură pentru a fi imprimate, conțineau concentrații mai mari de BPS, în timp ce foliile din plastic aveau cele mai reduse concentrații.

Studiul actual aduce la cunoștința publicului larg impactul utilizării BPS în ambalajele alimentare și sugerează faptul că autoritățile ar trebui să ia măsuri pentru a reglementa utilizarea substanțelor chimice periculoase și pentru a educa publicul cu privire la riscurile acestora.

În prezent, BPS nu este reglementat la fel de strict ca BPA, deși cercetările sugerează că este la fel de periculos. În Canada, bisfenol S poate fi folosit inclusiv în industria alimentară, nefiind reglementat de către autorități. La nivelul Uniunii Europene, există reglementări cu privire la cantitatea maximă de substanțe care pot fi eliberate de materialele folosite în industria alimentară, la contactul cu alimentele.

sursa: Science Daily
foto: McGill Newsroom

Data actualizare: 20-03-2023 | creare: 20-03-2023 | Vizite: 656
Bibliografie
Fresh produce contaminated with toxic BPA-like chemicals found in food labels, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/03/230316114015.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Două produse plastice utilizate în aproape orice bucătărie eliberează cantități mari de nanoparticulele în lichide
  • Recipientele din plastic fluorurat, folosite inclus în ambalajele alimentare, ar putea conține substanțe chimice periculoase pentru om
  • Apa îmbuteliată conține un sfert de milion de microparticule de plastic
  •