Pericolul din urma utilizării repetate a aceleiași sticle din plastic

©

Autor:

Pericolul din urma utilizării repetate a aceleiași sticle din plastic
În sezonul cald mai ales avem nevoie de un consum ridicat de apă pentru a ne menține hidratați. Obișnuiești să reumpli sticla de plastic cu apă pe parcursul zilei? Atunci e posibil ca acest obicei să îți afecteze sănătatea. Iată cum:

Majoritatea sticlelor și recipientelor din plastic conțin Bisfenol A (BPA)  – un element chimic controversat, utilizat la obținerea unei mari varietăți de produse pentru casă, ce poate interfera cu activitatea hormonilor sexuali.

Acest compus poate afecta ovulația, poate crește riscul de disfuncții hormonale, poate crește riscul de endometrioză sau cancer mamar. BPA are capacitata de a migra din sticlele din plastic în băutură, mai ales după mai multe reutilizări.

Pe lângă acest aspect, mai există o problemă legată de reutilizarea sticlelor de plastic: bacteriile. Cercetările de laborator recente au aratat că după fiecare reutilizare a aceleiași sticle timp de o săptămână, s-a observat un număr tot mai mare de bacterii, peste 900.000 coloni bacteriene pe cm3 în medie.

Astfel, recomandarea cercetătorilor este de a evita reutilizarea aceleiași sticle din plastic, pentru a reduce riscul de îmbolnăvire și alegerea unor recipiente din sticlă care să fie igienizate corespunzător periodic și după fiecare reutilizare.

Sursa: Independent

Data actualizare: 30-06-2017 | creare: 30-06-2017 | Vizite: 2482
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Bisphenol A și alimentele din conservă
  • „Regula celor 5 secunde” este un mit, conform studiilor
  • Proteinele microflorei bacteriene de la nivelul pielii pot oferi protecție împotriva unor boli
  •