Te doare spatele? Nu este din cauza vremii!

©

Autor:

Te doare spatele? Nu este din cauza vremii!
Multiple afecțiuni sunt asociate cu modificări ale vremii, respectiv exacerbarea simptomelor unor condiții medicale precum depresia, artrita reumatoidă, fibromialgia și durerile joase de spate.

Mai multe informații despre durerea de spate găsiți în articol.

Durerea lombară reprezintă cea mai comună dizabilitate în rândul adulților tineri și una dintre cele mai costisitoare afecțiuni benigne în țările industrializate, afectând peste 80% dintre persoane la un moment dat în viață.

Numeroși factori fizici, psihologici și ocupaționali sunt implicați în apariția durerilor de spate. Printre aceștia, conform credinței populare se numără și schimbările bruște de vreme, inclusiv temperatura, umiditatea, presiunea atmosferică, direcția vântului și precipitațiile.

La studiu au participat circa 1000 de adulți care au prezentat înainte de înscriere un nou episod de dureri lombare.

Analiza a demonstrat însă că niciun parametru al vremii care s-a presupus anterior că ar putea declanșa sau exacerba durerile musculo-scheletale nu a crescut riscul de apariție al durerii joase de spate.

Oamenii care suferă de astfel de afecțiuni ale sistemelor muscular, osos și/sau articular, dar și cei aparent sănătoși din acest punct de vedere, ar trebui să acorde mai multă importanță prevenției și tehnicilor avizate de ameliorare a simptomelor și de management al durerii.

Cercetarea a fost realizată în Australia, unde temperatura variază între 5,4 și 32,8 grade Celsius. Rezultatele au fost publicate în jurnalul științific Pain Medicine.

Sursa: EurekAlert!

Data actualizare: 25-08-2019 | creare: 17-01-2017 | Vizite: 7856
Bibliografie
The weather's not to blame for your aches and pains, link: https://www.eurekalert.org/pub_releases/2017-01/gifg-twn010817.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum menținem sănătatea spatelui?
  • Este paracetamolul un remediu pentru durere eficient și sigur?
  • Dispozitivul care te ajută să îți corectezi postura
  •