Temperaturile ridicate ar putea crește riscul de avort spontan

©

Autor:

Temperaturile ridicate ar putea crește riscul de avort spontan
Un studiu realizat în rândul unei cohorte semnificative de femei din America de Nord sugerează că riscul de avort spontan este influențat în mod direct de temperaturile din mediul exterior, la sfârșitul anotimpului august numărul avorturilor spontane fiind semnificativ mai mare decât la sfârșitul lunii februarie.
Pentru cercetarea actuală, oamenii de știință au analizat datele sondajului Pregnancy Study Online (PRESTO) privind pierderea sarcinii, un sondaj care conține răspunsuri de la femei care încearcă să rămână gravide și care sunt ulterior urmărite pentru o perioadă de până la șase luni de la naștere.

Cercetătorii au investigat diferențele sezoniere ale riscului de avort spontan și au observat un risc semnificativ mai mare în lunile de vară, cu precădere spre sfârșitul lunii august. Statistic, riscul de avort spontan în timpul ultimei luni de vară a fost cu 44% mai mare decât în ultima vară de iarnă.

Nu doar statisticile cu privire la numărul mai mare de avorturi spontane din timpul verii cresc îngrijorarea specialiștilor, ci și faptul că cele mai multe avorturi spontane au fost înregistrate la femei din regiuni geografice unde verile sunt mai calde. Cercetătorii solicită explorarea în amănunt a posibilelor legături între căldura extremă și pierderea sarcinii.

„Știm că temperaturile ridicate cresc riscul de complicații pentru femeile gravide, incidența nașterilor premature sau a altor probleme fiind mai mare în timpul anotimpului cald. Din acest motiv, orientările medicale și mesajele de sănătate publică privind căldura ar trebui să țină cont de efectele căldurii asupra sănătății gravidelor și a bebelușilor”, concluzionează coordonatorul cercetării, profesorul epidemiolog Amelia Wesselink.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 05-07-2022 | creare: 05-07-2022 | Vizite: 319
Bibliografie
Risk of miscarriage may increase during the summer, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/06/220627170008.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Avorturile repetate și inexplicabile, mai frecvente la femeile cu un simț al mirosurilor corporale mai bun
  • Riscul de avort spontan este mai mare în lunile de vară
  • Riscul de avort spontan și eșecul fertilizării in vitro pot fi prezise
  •