Terapiile alternative pentru vaginoza bacteriană nu prezintă beneficii reale, indică un studiu

©

Autor:

Terapiile alternative pentru vaginoza bacteriană nu prezintă beneficii reale, indică un studiu
Terapiile alternative, cum ar fi acidul boric și tulpinile de probiotice lactobacillus, sunt cele mai puțin eficiente în tratamentul vaginozei bacteriene, indică un studiu publicat în jurnalul BMC Women‘s Health. Efectuat pe un eșantion de 62 de femei, dintre care majoritatea cu vârste cuprinse între 31 și 50 de ani, studiul a arătat că terapia cu antibiotice nu poate fi, cel puțin la momentul actual, înlocuită.
Vaginoza bacteriană (VB) este o afecțiune vaginală comună care apare atunci când echilibrul bacterian natural din vagin este perturbat. VB este cauzată de o creștere excesivă a unor bacterii anaerobe și o scădere a numărului de bacterii benefice din vagin. În prezent, tratamentul standard pentru VB implică administrarea de antibiotice. Cu toate acestea, mulți pacienți recurg la terapii alternative, în speranța obținerii unor rezultate mai bune.

Conform rezultatelor, terapiile alternative nu sunt la fel de eficiente ca tratamentul standard cu antibiotice. Femeile care au urmat tratamente cu acid boric sau probiotice au fost cele mai afectate. Studiul reprezintă un pas important în înțelegerea tratamentului vaginozei bacteriene și evidențiază importanța utilizării tratamentelor standard în locul terapiilor alternative neconfirmate științific.

Deși studiul are limitări, inclusiv dimensiunea mică a eșantionului și faptul că majoritatea participanților proveneau dintr-un singur oraș, este important să se înțeleagă impactul terapiilor alternative în tratamentul vaginozei bacteriene. Acest lucru este deosebit de important, având în vedere că vaginoza bacteriană este una dintre cele mai comune afecțiuni vaginale întâlnite în practica medicală.

sursa: News Medical
foto: Kateryna Kon/Shutterstock

Data actualizare: 24-03-2023 | creare: 24-03-2023 | Vizite: 254
Bibliografie
Does recurrent bacterial vaginosis impact quality of life? link: https://www.news-medical.net/news/20230322/Does-recurrent-bacterial-vaginosis-impact-quality-of-life.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum