testul papanicolau, vaginoza bacteriana, candida

28-03-2012
aurisa
Nu este medic/terapeut
aurisa
buna,
in urma rezultatului Babes-Papanicolau am fost diagnosticata cu vaginoza bacteriana, candida, (scorul testului a fost II), medicul ginecolog mi-a prescris ovule cervugid, metronidazol comprimate şi supozitoare voltaren deoarece am si o inflamatie. V-as ruga sa-mi spuneti daca este normal dupa primul ovul pe care l-am introdus seara sa am o secretie maronie de-a lungul zilei următoare.

Multumesc anticipat!
5 comentarii
0
29-03-2012, ora 11:27
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Da, este normal, practic ovulul se scurge afara daca nu esti culcata. De aceea se si pune seara, pentru ca sa actioneze toata noaptea, daca l-ai pune dimineata ar curge tot afara pe parcursul zilei. Daca te uiti la ovul vei vedea ca are o culoare putin inchisa, similara cu scurgerea ta.
0
29-03-2012, ora 18:28
aurisa
Nu este medic/terapeut
aurisa
D-na dr. Ana Maria Slanina v-as ruga, daca puteti sa-mi spuneti o parere. Am 42 de ani si in urma testului Babes am fost diagnosticata cu vaginoza bacteriana, frotiu de inflamatie(subacuta) specifica parazitara(TV). scorul testului a fost II. Inainte de a-mi face testul am fost la un control ginecologic si mi s-a spus ca am o rana pe col si un polip. De ce la testul Babes nu mi s-a pomenit nimic de astea? Mentionez ca am ciclu regulat, la 26 - 27 zile, in fiecare luna, nu abundent si nu am sangerari intre menstre, dar in ultimele 2 luni, dupa o raceala am avut in perioada ovulatiei o secretie maronie. Acum fac tratement(prescris de medic) cu ovule cervugid, metronidazol si supozitoare voltaren.

Multumesc anticipat!
0
30-03-2012, ora 19:22
dhalia950
Nu este medic/terapeut
dhalia950
buna
am o problema, de cateva luni am mancarimi si usturime la urinare si o scurgere alba branzoasa si abundenta.Am fost la medic in Belgia mia facut analizele si am candida non albicans 3 +, inte timp am facut testul papa nicolau am fost diagnosticata cu ascus acum astept rezultatul de la testu hpv.Sunt speriata deoarece am cautat pe net si ascus este asociat cu cancer.in prezent urmez tratament pentru candida si eu si sotul cu fluconazole EG o pastila pe saptamana timp de 5 saptamani si iso-betanina un dezifectant local.Intre timp mia trecut dar a reaparut din nou nu stiu ce sa fac.Va rog sa ma ajutati
0
31-03-2012, ora 16:33
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Draga dhalia950,
Ascus nu inseamna cancer, Ascus nu inseamna neaparat HPV pozitiv, iar HPV nu inseamna cancer, scoate-ti aceste ganduri din minte.Chiar daca papanicolau a iesit ascus, asta nu inseamna ca ai HPV pozitiv, ascus poate fi generat si de un contact sexual mai activ, ori de tampoanele interne, ori multe alte cauze care nu au legatura cu HPV si nu este nimic grav. In cazul in care genotiparea HPV iese pozitiva, atunci va trebui sa faci colposcopie pentru a vedea daca este sau nu afectat colul, iar daca este afectat, atunci in ce masura. Daca este o rana atunci se va face biopsie si se va duce la analiza pentru a vedea daca celulele sunt ori nu canceroase, iar rana se rezolva oricum inainte de a avansa spre cancer. O rana pe col generata sau nu de virusul HPV se poate transofrma in cancer in 15 ani, insa daca este tratata, atunci nu sunt probleme.
Eu am avut papanicolau ASCUS iar genotiparea HPV aiesit negativa, asa ca fii optimista si asteapta rezultatul. Oricum si daca este pozitiv nu este sfarsit de lume si nu ai cancer.
Multa bafta!!!
0
07-04-2012, ora 12:11
dhalia950
Nu este medic/terapeut
dhalia950
buna
Dupa menstruatie am o scurgere vaginala roz spre maroniu din abundenta si asta persista de trei zile, se poate sa fie de la candida non albicans sau de la anticoceptionale pe care le folosesc de 2 ani fara intreruperi.Testul HPV inca nu a venit. Multumesc mult
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testul Papanicolau
  • Candidoza vaginală în sarcină
  • Am făcut testul Papanicolau. Ce înseamnă rezultatul?
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Tratamentul candidozei vaginale cu iaurt - funcționează?
  • Cum se depistează cancerul de col uterin?
  • Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?
  • Candidoza vaginală recurentă - opțiuni de tratament și sfaturi utile
  • Un produs care conține bacterii vaginale sănătoase ar putea proteja împotriva vaginozei bacteriene
  •