Teriflunomida ar putea întârzia apariția primelor simptome de scleroză multiplă

©

Autor:

Teriflunomida ar putea întârzia apariția primelor simptome de scleroză multiplă
Un studiu recent a arătat că medicamentul teriflunomidă poate întârzia apariția simptomelor de scleroză multiplă (SM) la persoanele cu sindrom izolat radiologic (RIS), o afecțiune în care sunt prezente anomalii ale creierului sau măduvei spinării, dar individul are încă nu prezintă niciun simptom de SM.
Teriflunomida este comercializată sub denumirile Aregalu, Aubagio, Boxarid, Feple, Terebyo, Teriflunomida MSN, Teriflunomida Mylan, Teriflunomida Stada.

Studiul preliminar a implicat 89 de persoane cu RIS, dintre care jumătate au primit zilnic 14 mg de teriflunomidă, iar cealaltă jumătate au primit un placebo. După ce au fost monitorizate timp de până la doi ani, doar opt persoane care au luat teriflunomidă au dezvoltat simptome de SM, comparativ cu 20 cărora li sa administrat placebo.

Cercetătorii s-au ajustat pentru alți factori și au descoperit că cei care au luat teriflunomidă au un risc cu 72% mai mic de a dezvolta simptome decât cei care au luat placebo. Cu toate acestea, autorii studiului au remarcat că grupuri mai mari de oameni trebuie să fie studiate pentru a confirma aceste constatări. Ei au subliniat, de asemenea, importanța diagnosticării prudente a RIS folosind expertiza RMN pentru a selecta numai pacienții cu risc de a dezvolta SM și pentru a evita creșterea numărului de diagnostice greșite.

Studiul a fost susținut de Sanofi, producătorul de teriflunomidă.

sursa: News Medical

Data actualizare: 21-04-2023 | creare: 21-04-2023 | Vizite: 252
Bibliografie
Teriflunomide may delay first symptoms of multiple sclerosis, study shows, link: https://www.news-medical.net/news/20230420/Teriflunomide-may-delay-first-symptoms-of-multiple-sclerosis-study-shows.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de echilibru ar putea ajuta persoanele cu scleroză multiplă
  • Dieta Wahls scade oboseala la pacienții cu scleroză multiplă
  • De ce pacienții cu scleroză multiplă dezvoltă dizabilități
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum