Exercițiile de echilibru ar putea ajuta persoanele cu scleroză multiplă

©

Autor:

Exercițiile de echilibru ar putea ajuta persoanele cu scleroză multiplă
Persoanele cu scleroză multiplă (SM) întâmpină dificultăți cu echilibrul și sunt afectate de extenuare. Potrivit unui studiu publicat în jurnalul Neurology, un program special de exerciții de echilibru și mișcări oculare i-ar putea ajuta pe cei afectați.

Dificultățile de echilibru și extenuarea în SM sunt asociate cu căzăturile și limitarea mobilității - probleme ce îngreunează capacitatea de muncă sau chiar funcționare zilnică. De asemenea, persoanele cu SM pot avea și probleme de vedere - aspect ce contribuie la mișcări greșite și eventuale pierderi de echilibru.

La studiul desfășurat de University of Colorado School of Medicine au luat parte 88 de persoane cu SM care puteau să meargă 100 m fără alt ajutor decât un baston sau alt dispozitiv unilateral. După ce au fost evaluați pentru echilibru, oboseală, amețeală și alți factori, participanții au urmat un program de exerciții supervizate de două ori pe săptămână și, în plus, au primit instrucțiuni pentru exerciții zilnice la domiciliu.

Participanții au fost reevaluați la șase săptămâni și la sfărșitul programului - la opt săptămâni. A existat și un grup de control, căruia i s-a spus că se află pe o listă de așteptare pentru program.

Exercițiile au inclus mersul pe diverse suprafețe, în echilibru, cu și fără mișcări ale capului, închiderea și deschiderea ochilor, sau exerciții vizuale pentru stabilitate.

La sfârșitul programului, persoanele care au făcut exercițiile au arătat o îmbunătățire a echilibrului, comparativ cu grupul de control. De asemenea, au avut rezultate mai bune la testele privind extenuarea și amețeala.

Potrivit autorilor, sunt necesare alte studii pentru a vedea dacă aceste rezultate se mențin în timp.

Sursa: Neuroscience News

Data actualizare: 13-06-2019 | creare: 19-02-2018 | Vizite: 2300
Bibliografie
Balance Exercises May Help People With Multiple Sclerosis, https://neurosciencenews.com/ms-balance-exercises-8418/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dieta Wahls scade oboseala la pacienții cu scleroză multiplă
  • De ce pacienții cu scleroză multiplă dezvoltă dizabilități
  • Expunerea la razele UV poate proteja adulții tineri și copiii împotriva sclerozei multiple
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum