Tulburările alimentare pot fi un simptom al copiilor cu autism

©

Autor:

Tulburările alimentare pot fi un simptom al copiilor cu autism
Conform unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Penn State College of Medicine, comportamentele alimentare atipice pot semnala prezența autismului la copii.
Cercetătorii au remarcat că majoritatea copiilor neurotipici vor adăuga alimentele în regimul lor alimentar, pe parcursul dezvoltării, dar copiii cu tulburări de spectru autist vor rămâne adesea consumatori selectivi.

Cercetătorii au realizat interviuri, în care părinții au descris comportamentele alimentare ale copiilor. Aceștia au investigat rezultatele de la peste 2.000 de copii. Datele studiului arată că tulburările de alimentației sunt de șapte ori mai frecvente în cazul copiilor cu autism decât în cazul copiilor cu alte tulburări.

„Când evaluăm copiii mici cu probleme multiple de alimentație, începem să ne întrebăm dacă acești copii ar putea avea, de asemenea, diagnosticul de autism”, a declarat Keith Williams de la Penn State Children‘s Hospital.

Deoarece copiii cu autism au hipersensibilități senzoriale, ei nu doresc să încerce alimente noi și vor fi sensibili la anumite texturi. Mai mult chiar, adesea consumă doar alimente de o anumită marcă, culoare sau formă.

Comportamentele alimentare atipice pot include preferințe alimentare limitate, hipersensibilitate la textura și temperatura alimentelor, sau mestecarea alimentelor fără a le înghiți.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 18-07-2019 | creare: 18-07-2019 | Vizite: 1370
Bibliografie
Unusual eating behaviors may be a new diagnostic indicator for autism. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/07/190709141255.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Importanța managementului ponderal și al comportamentului alimentar post-chirurgie bariatrică
  • Reclamele la alimente modifică prioritățile și preferințele alimentare la copii
  • De ce părinții ar trebui să evite criticile cu privire la greutatea copilului?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum