Ingrijorare autism sau alte probleme la copil de 2 ani si jumatate

23-08-2016
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
Va salut,


Sunt un tatic al carui baietel in varsta de 2 ani si jumatate nu vorbeste decat cateva cuvinte, daca il pui sa le repeta o face. Ingrijorarea majora este autism sau unele elemente ale acestei boli. De ce spun asta ? In primul rand prima ingrijorare vine din partea vorbirii, cere apa, daca vede trenul de exemplu, spune "UUUU", daca vede calul imita sunetul acestuia, daca vede gasca la fel, dar nu comunica. In afara de apa nu cere nimic, raspunde imediat ce il strigi, daca ii spui inchide usa, o inchide, daca ii spun adu-mi apa o aduce si inca cateva zeci de "comenzi" de acest gen ( arunca sticla la cos s.a.m.d ).
De ce am apelat la aceasta metoda inainte de un consult medical ? intrucat o vecina are copilul cu autism si acum cateva zile dadea de inteles ca fiul meu nu este in regula ( respectiva este extrem de frustrata pe aceasta tema ). Ca sa merg la un control, trebuie sa o fac in alt oras facand deja programarea pentru luna septembrie.

Ce ma ingrijoreaza :
- nu ne striga, tata, mama, chiar daca atunci cand este certat, se duce in brate la maica-sa si-i spune mama
- uneori parca nu intelege ce ii spunem
- in comparatie cu alti copii de varsta lui, este cu un an in minus in ceea ce priveste vorbitul
- de ex. de 2 zile, repeta cuvantul "asta" aratand la orice vrea si pronuntandu-l
- nu cere decat apa si atat, in rest nimic.
- Cand nu obtine ce vrea, nu are crize de plans dar "da" din picioare pe loc si se pune in fund smiorcaindu-se.
- Este cam capos, adica daca el vrea sa mearga pe strada, incepe sa mataie, neintelegand ca vin masini si il lovesc ( este prea mic sa asocieze pericolul dar nici nu intelege ca nu e voie ) .
- repeta orice cuvant pana la 6 litere, , dar nu il spune apoi ca si cum l-ar asocia, in afara de suzeta, apa, lapte.

Ce comportament si ce lucruri "bune" face copilul
- Este extrem de sociabil
- Face "pa" cand pleaca, intinde mana sa, salute cand i se cere, de asemenea pupa pe toata lumea care ii cere
- se joaca cu, copii exact ca un copil de varsta lui
- nu bate copii, nu se repede sa le ia jucariile, chiar daca alt copil ia jucaria lui, el incepe sa planga, mai rar incearca sa se apare, incercand sa ascunda respectiva jucarie la spate
- Cunoaste 70% din litere alfabetului, daca i le arati, le spune, sau face puzzeluri cu litere, cifre animale sau orice alte obiecte.
- Decat sa stea singur in fata blocului ( fara copiii ) mai bine prefera sa-l plimbi, fiind foarte foarte capos daca incerci sa te intorci dupa 10-15 minute sa zicem, trebuie sa il ocolesc pe un alt drum care nu-l stie ca este spre casa, intrucat se pune pe plans ( nu stiu daca este un lucru bun sau rau )
- Daca nu obtine ce vrea sau daca il iei de la copii si-l bagi in casa, face atunci pe "nebunu", dar il impaci extrem de repede, daca alerg 10 metri cu el si ma fac ca il "gadil", deja a uitat.

Dumneavoastra ce credeti ? utilizatori, medici, psihologi ?. am luat-o eu razna sau ? :) pana pe 12 septembrie nu pot face nimic, intrucat medicul recomandat intra in concediu iar luna asta nu are nimic liber.

PS: Scuze pentru greselile gramaticale/exprimare, nu am mai stat sa corectez acest text, sper sa aveti taria si timpul sa-mi cititi, exprimandu-va parerea. v-as fi recunoscator daca nu ati aduce acuze de genul " ce ai asteptat atat, de ce nu ai mers la medic ".
15 comentarii
0
23-08-2016, ora 00:53
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Din descriere, pare un copil in limite normale, care pricepe tot dar comunica mai greu. Autistii au o lume a lor, pricep greu, nu ofera si nu vor sa primească afectiune. Mergeti la specialist, nu strica.
Multa sănătate!
0
23-08-2016, ora 01:06
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
Va multumesc frumos pentru raspunsul dumneavoastra, suspiciunile s-au accentuat atunci cand il compar cu alti copii de varsta lui sau cu 1-2 luni mai mici, respectivi leaga 3-4 cuvinte iar al meu nu spune nici macar unul corect.Am intrebat si eu parintii, "cica" as fi vorbit dupa 2 ani jumatate, m-au dus la consult sa nu fiu mut, acum daca fabuleaza ei. cert este ca eu sunt foarte vorbaret :)


Va multumesc !
0
23-08-2016, ora 01:15
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Probabil seamănă cu dvs si in curând va începe sa vorbească. Pentru a recupera, sigur o sa va copleseasca întrebările lui!
Sa va bucurati impreuna de copilăria lui!
0
23-08-2016, ora 13:14
Dr. Burza Bianca
Pediatrie, Cluj-Napoca
Dr. Burza Bianca
Buna ziua!
Dupa cum am dedus din descrierea dumneavoastra (care a fost pe cat de explicita, pe atat de simpatica), nu exista motive de ingrijorare. Desigur, este absolut normal sa va puneti anumite intrebari, mai ales in contextul compararii cu alti copii. Dar ceea ce descrieti dumneavoastra defineste practic un copil absolut normal din punct de vedere neuro-psihic.
Bineinteles, strict teoretic, exista un retard de limbaj la aceasta varsta (si probabil asa o sa vi se si spuna de catre medic), deoarece la doi ani si jumatate ar trebui sa fie capabil sa faca propozitii scurte cu diverse cuvinte, chiar daca nu le pronunta corect. Dar asa spune cartea :). In realitate, fiecare copil se dezvolta in ritmul lui si limitele normlitatii sunt foarte largi.
Cunosc personal multe cazuri extrem de asemanatoare cu al baietelului dumneavoastra, care de la 3 ani au inceput sa turuie de nu i-a mai putut opri nimeni :).
Desigur, la fel cum spunea doamna doctor Arsene, puteti consulta un specialist, pentru linistea dumneavoastra, insa, din punctul meu de vedere, nu exista motive de ingrijotare.
O zi buna!
0
12-09-2016, ora 22:52
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
Va salut,

Intrucat ar putea ajuta si anumite mamici sau tatici, vin cu un mic pdate acesta postare. Lucrurile au decurs pe un trend ascendent, spun asta intrucat copil primeste "telefon" cu portia ( pot spune ca era dependent de acest lucru, cand venea maica-sa acasa o cauta in geanta de telefon ). La sfarsitul lunii septembrie ( 23 septembrie 2016 mai exact ) o sa mergem la control, in prima faza la o cunostinta ( psiholog specializat in autism ) in Craiova iar ziua urmatoare avem programare la un medic specialist in Bucuresti.

Pana atunci am fost sap. trecuta cu el la psiholog aici in oras iar acesta a spus ca are un mic deficit la atentia distributiva, a repetat cu respectiva anumtie cuvinte, a facut unele puzzeluri, joculete, a aruncat hartia la cos, la cerinta acesteia s.a.m.d. Ne-a lasat de inteles ca bebele nostru nu vorbeste intrucat nu s-a comunicat cu el suficient si a folosit foarte mult telefonul ( el pana acum cateva saptamani, spunea cifrele in engleza, nu toate, dar majoritatea iar literele le spune cu o intonatie care aduce a englez, de exemplu la litera i ii zice "ai", la cerc zice "sercal" s.a.m.d ma rog. Doamna psiholog spune ca nu ar fi probleme mari, este foarte sociabil, raspunde la comenzi, singurul aspect fiind atentia distributiva dar sa fiu sincer daca el se uita la desene la tv iar eu dau drumu la laptop si vad un film cu sonorul moderat, el imediat fine la mine sa ne uitam.

Sa incepem cu lucrurile bune care s-au petrecut sau au uitat sa le enumar :

- Chiar si fiind foarte concentrat pe un anumit lucru ( desene sau cand se joaca ), intoarce capul cand este strigat sau daca nu, se uita la tine la maxim a 2 a strigare.
- Dimineata stie ca trebuie sa se puna pe olita si face pisu ( avem incontinuare pampars intrucat de L pana V sta cu bunicii si acestia nu au metodele noastre )
- Pun anumite jucarii, masinute intr-o plasa si incep sa scot cate una si il intreb anumite lucruri ( ce e asta, ce culoare are asta ), cand nu stie ce este lucrul respectiv ii repet clar si rar iar el face acelasi lucru, uneori stalceste cuvintele foarte rau, dar se chinuie sa spuna chiar si stropitoare, tractoras, excavator.
- Cand mergem afara si ii spun masina, in secunda urmatoare se urca pe trotuar cat mai departe de strada ( locuim in cartier cu trafic redus iar trotuarele in marea lor majoritate sunt ocupate de masini stationate, fiind nevoiti sa mergem pe strada, explic sa nu ziceti ca sunt inconstient si merg cu el pe sosea :) )
- Daca mergem in parc si ne indepartam de el, sau nu mai suntem in campul vizual, incepe sa planga.
- l-am surprins de cateva ori ( aprox 4-5 ori ) in ultimele saptamani sa strige dupa maica-sa, daca aceasta se indeparteaza de el ( pana acum spunea "mama mea " doar cand era certat sau foarte suparat )
- Afara arunca orice i se cere la cosul de gunoi, iar de 10 zile arunca ambalajele la gunoi si in casa
- Imita tot si orice copil, absolut tot.
- Se bucura si inainte si se bucura si acum cand venim si nu putem pleca de langa el decat furisandu-ne ( el sta la bunici in mare parte, dar de la ora 16:00-17:00 pana seara la 22:00 noi stam cu el )
- Astazi a mancat singur iart cu biscuiti ( sa fiu serios, nu am prea incercat acest lucru pana acum ) iar cand ii cadea din lingurita maica-sa i-a spus sa stearga cu servetelul si el a facut asta de fiecare data cand a scapat mancarica.
- Spune "lasa" cand vrea sa-l lasi in pace.
- Da din cap cand nu vrea ceva, adica NU ( cand vrem sa-l luam acasa sau sa il schimbam )
- Recunoaste obiecte/lucruri sa zic asa, le asociaza cu, continutul cerintei mele, ia laptele din frigider, ia minge "dupa" usa, arunca hartia la cos, asociaza lucrurile vazute la tv
- Chiar daca aceste lucruri sunt incadrate la varsta 1-2 ani, eu ma bucur ca deschide gura si face AAAA, scoate limba daca i se cere, se sterge la gura

SA TRECEM SI LA ASPECTELE mai putin bune

- Opune rezistenta cand este schimbat de bunici sau de catre maica-sa iar cu mine face acest lucru cam in 30 % din cazuri
- Este incontinuare focusat pe unele activitati ( dar mult mai atent sa zic asa decat cand am deschis topicul )
- Opune rezistanta cand este luat de la joaca sa zicem sau de la anumite activitati pe care le face el, plange, cam tipa si de ceva timp ne si pocneste.
- Este foarte incapatanat, spun asta intrucat nu prea accepta schimbarea, ma refer daca vreau sa il iau de la jucarii sa-l schimbe sau mai stiu eu ce activitati face, se invarte de pe o parte pe alta si este cam agitat ( in principiu uita repede si-l impacam )
- Pana acum se descalta cand intra in casa, acum nu mai vrea sub nicio forma.
- Nu leaga 2 cuvinte sub nicio forma in afara de trenu pa, stam langa gara, vede trenu pe geam si atat poate sa spune "Tenu Pa " cand nu l mai vede si "one, two, tee, go " asta de la desene
- De multe ori trebuie sa ii arat cu degetul spre lucrul indicat sa mi-l aduca si il aduce
- NU sriga incontinuare tata, mama daca vrea ceva sau daca ne vedem
- Nu spune ce vrea, doar indica cu degetul si gangure ( iar foarte rar cand se enerveaza mai incearca sa spuna )
- Poate sunt eu nebun sau anxios dar am impresia ca face totul robotic, fara logica sa zic asa, nu stiu cum sa ma exprim, de ex. ii spun sa0mi arate ochiul si el imi arata urechea sau nasul dar daca ii zic sterge-te la ochi( care am repetat-o mai frecvent ) nu se incurca.
- NU spune cand face caca, pisu, chiar daca stie ca, caca este in pampar iar la pisu spune shshshsh
- In unele momente, aprox. 20% din timp are unele probleme cu saliva, ii mai curge uneori din gurita dar se sterge singurel
- NU stabileste contact vizual decant pt. cateva secunde dar se uita fix la tine si rade atunci cand te joci jocuri colective
- Mai aranjeaza masinute unele langa altele dar nu le lasa asa ( nu toate ci doar cele cu, care se joaca, 2-3, precizez ca atunci cand se joaca imprastie toate jucariile, cateva sute sa zic asa ), si doar pentru cateva momente le lasa alineate, apoi strica aranjamentul sa zic asa


PS : Mai adresati-mi si dumneavoastra intrebari, intrucat nu stiu ce sa mai spun, am scris un roman. singurul lucru pentru care ma caiesc este ca nu avem timp suficient pentru acest bebe si cred ca din acest motiv este in aceasta situatie ( mama lucreaza de la 08:00 - 18:00 iar eu in ture ), urasc aceasta societate capitalista. asta nu are legatura cu topicul dar o mica paranteza ca writer pot sa fac si eu :)


Va multumesc frumos pt. intelegere si scuzati-mi greseli intrucat nu mai apuc sa corectez, bebe nu s-a culcat si este calare pe mine :)
0
16-09-2016, ora 16:10
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
Va salut,

Revin cu informatii, intrucat pe majoritatea forumurilor, sunt prezentate doar simtomele si mai putin drumul la medici si raspunsurile acestora.

Am mers astazi la un medic din oras, neuropsihiatru iar in timpul consultului au fost prezente si doua psiholoage. practic n-a fost un consult, a discutat cu noi, i-am spus toate aspectele, ca nu leaga doua cuvinte, ca le repeta dupa noi, le asociaza cand vrea . De prima oara cand a intrat in cabinet el s-a rusina si si-a fixat privirea zambind catre psiholoaga blonda ( tanara si frumoasa ). Apoi a inceput sa exploreze cabinetul, medicul psihiatru, i-a spus "edi inchide usa ", acesta a inchis-o, apoi deschide-o, acesta a deschis-o, i-a sunat telefonul el fiind concentrat cand se juca la un puzzel si imediat a sarit sa merga sa raspunda ( prespun ) . apoi am dialogat aproximativ 30 minute cu medicul. El a fost un numai un zambet, apoi a vrut sa opreasca pc-ul psiholoagei iar noi l-am oprit, a matait de 2 ori apoi s-a dus in bratele acesteia. A pupat-o, a stat la ea in brate, i-a aratat un memory stick si i-a spus "stic" ( cred ca stie de la mine ce este ala ) dar in rest n-a prea vorbit. in afara de "lasa" cand am incercat sa-l iau in brate si "nu" cand i-a spus sa nu stinga calculatorul, nu a zis nimic. Medicul si psiholoagele spun ca este exclus un diagnostic precum autism, sau elemente ale acestuia dar totusi are un mic sindrom hiperkinetic ( adica nu sta locului ) dar totusi normal pentru varsta lui. NU vrea sa ma imbat cu apa rece, luni mergem la Craiova la alt psihiatru si psiholog iar miercuri luam drumul Bucurestiului ( facem asta intrucat avem concediu si in viitoarele luni nu prea mai avem cum sa mergem la medic in afara localitatii ) .

Cea din orasul natal nu ne-a sugerat niciun tratament, doar din luna octombrie cate 2h pe saptamana de terapie comportamentala, spune ca, copilul este in limite normale cu dezvoltarea ( stie sa faca lucruri ca alti copii de varsta lui ) dar are un mic "retard in vorbire" din cauza mediului in care a trait si a desenelor in engleza ( spune aproape totul cu o intonatie si accent din engleza ). ( el sta cu bunicii, acestia sunt cam in varsta 70 respectiv 66 ani )

Referitor la discutia cu medicul , i-a spus ca nu ne priveste in ochi mai mult de 2-3 secunde, ca plange cand plecam si-l lasam cu bunicii, ca este foarte pretentios la mancare si la schimbarea rutinei, ca nu are stereotipuri, ca uneori parca nu ne intelege, ca nu raspunde de fiecare data cand il strigam, ca nu ne spune mama sau tata dar ne recunoaste in poze indicandu-ne cu degetul, ca este incapatanat peste masura, ca vrea toate jucariile altor copii dar in comparatie cu altii, pe ale lui el le imparte, ca stie culorule, litere, numere, ca pronunta anumite cuvinte si le si asociaza, dar nu le spune cand le vrea de exemplu s.a.m.d ( vezi comentariile de mai sus ), practic i-am spus tot ce v-am spus dumneavoastra.


Sper sa ajute parintii disperati ca mine care cauta exemple similare sau cazuri asemanatoare. Sanatate si sa speram ca peste tot pe unde mergem vom primi vesti bune.

In fine, revin cudupa consultul de luni respectiv marti de la Craiova ( luni la psihiatru, marti la psiholog )
0
11-05-2017, ora 22:27
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
Mai intru uneori pe forum si mai aduc cate-o completare intrucat poate sunt si alti parinti care vor sa afle cat mai multe


1) A inceput sa vorbeasca ( aici ma refer la cuvinte, nu propozitii sau cuvinte legate) in jurul varstei de 2.6, 2.7 luni iar in momentul de fata la 3 ani si 2 luni, formeaza propozitii, pronunta cuvintele aproximativ clar, este inca putin in urma dar totul este spre bine. Cand spun in urma, ma refer ca inca nu imi povesteste ce a facut astazi ( imi spune doar lucrurile care l-au bucurat ff mult sau l-au suparat, ex: tataie a cumparat masina asta de la magazin sau unchiu supara baiatu :) ).
2) a ramas pretentios cu mancarea, inca incapatanat, dar la limita maxima sa zic asa, te mai scoate uneori din sarite :)
3) Face orice fac copii de varsta lui, extrem de prietenos si ffff sociabil
4) Inca nu mananca singur, nu are pampars, uneori se trezeste noaptea si spune ca face pisu
5) Crede ca toate jucariile sunt ale lui, nu imparte nimic cu alti copii si vrea totul de la ei
6) Nu are accese de plans, nu are stereotipuri si nu mai este hiper activ
7) Practic in limite normale exceptand mancarea ( nu vrea sa manance ciorba sub nicio forma, uneori supa crema )

Va salut si sanatate micutilor vostrii !
1
20-06-2018, ora 12:30
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
Salut,

Mai adăugăm cate ceva la aceasta poveste. La 4 ani si 3luni este un copil normal, vorbeste corect a inceput sa mănânce orice, la grădinița plânge daca nu il ducen s.a.m.d

So, la 2.8 luni a zis prima oara mama si tata la 3 ani si 2 luni forma propozitii si de atunci a recuperat enorm.acum numara pana la 100 stie si descrescător de la 20, face adunări simple 3+2 4+2, cand spun adunări, spun că chiar le face intrucat numara pe degete.in rest capos ramas dar in limita bunului simt.referitor la colectivitate uneori face figuri, el crede că totul i se cuvine si se cam supăra pe îngrijorătoarele de la grădinița :)
0
13-07-2018, ora 17:43
codystoica
Nu este medic/terapeut
codystoica
Va salut,
Sunt un tata de băiețel, cei drept mai micuț, doar 1 an si 11 luni dar ma regăsesc in povestea de inceput in proportie de 99%. Momentan spune doar mama, tata si da. Am fost si noi la un control la un psihiatru pentru copii si ne-a recomandat sedinte cu un psiholog pediatru pentru dezvoltarea vorbirii.
Nu am inteles ce solutie ati adoptat pana la urma?
0
13-07-2018, ora 23:33
Ceciliana
Nu este medic/terapeut
Ceciliana
Buna domnule, , bogdys". Băiețelul nostru de 2 ani si jumătate l-am regăsit in descrierea băiețelului d voastră in proporție de 98 la suta si noi avem niște temeri in privința lui, însă m-ar interesa cum se juca băiețelul d voastră la 2 ani jumate, cum folosea jucăriile, ex; minge, bicicleta, topogan, trambulina,...creioanele colorate, plastelina, dacă ii plac poveștile ( cărțile cu povesti),...jucăriile interactive..., .Neam bucura mult dacă ne-ați raspunde. Mulțumesc.
0
13-07-2018, ora 23:53
danasf
Nu este medic/terapeut
danasf
Buna seara!
O regasesc in poveste pe fetita mea, nu in totalitate dar asemanari multe sunt. Are acum 4 ani, leaga 2-3 cuvinte si face fraze lungi cum spun eu in "chinezeste" ca nu inteleg decat un singur cuvant sau deloc, nu prea vorbeste in schimb canta de o stie toata scara :), stie foarte multe cantece, poezii, le invata pt serbare chiar f repede, stie tot alfabetul dar il pronunta in engleza, deoarece am facut greseala sa o las cand era mai mica pe telefon si la desene animate, stie sa isi scrie numele, raspunde la intrebari simple gen cati ani ai, cum te cheama, din ce oras esti, pe ce strada stai. Ingrijorarea mea e ca de cele mai multe ori cand o intreb ceva repeta intrebarea mea, nu exprima ce simte si nu face inca dialog. Ma intreaba daca plecam atunci cand vrea afara sau vrea sa plecam dintr-un loc in care nu-i place, cere preferata ei ciocolata la orice magazin intram, face puzzle-uri foarte grele, este extrem de atasata de mine deoarece o cresc singura, e foarte afectoasa, foarte pupacioasa, ma striga mami disperata peste tot daca dispar din raza ei. Am fost la un logoped cand avea 3 ani si a facut o evaluare psihologica, spunand ca e un copil normal dar ca are o intarziere de vorbire din cauza telefonului si televizorului. A mai trecut un an in care a frecventat gradinita, progrese sunt foarte mari, dar ca eu tot sunt ingrijorata cand vad ca ceilalti copii de varsta ei o recunosc pe strada si o striga fericiti ca sunt colegi, povestesc parintilor ce au facut in ziua respectiva iar a mea nu. De curand a inceput sa repete dupa mine toate cuvintele pe care i le spun, dar la multe inverseaza silabele. Pe langa faptul ca e foarte dulce si ma distreaza teribil, tot imi fac probleme. De curand am incercat o programare la un alt logoped foarte bun, si mi s-a spus ca e prea mica, ca varsta optima este 5 ani pt sedinte de logopedie. Ma poate indruma cineva, puteti sa-mi dati vreun sfat? Pana la urma domnul cu povestea baietelului, care a fost solutia adoptata? Are vreun diagnostic si urmeaza terapie sau pur si simplu a avut ritmul mai lent? Va multumesc pentru raspunsuri.
0
30-12-2018, ora 01:42
Sit
Nu este medic/terapeut
Sit
Buna seara băiețelul meu in vârstă de 1 an si 8 luni da semne de autism, pana la vârsta de un an spunea mama, tata, acum numai zice deloc, când il strig pe nume nu răspunde, contact vizual nu prea are decat daca este in brațele mele si ii cânt o melodie sau ii atrag atentia cu o poezie sau ceva anume si ncerc sa tina cat mai mult contactul vizual pt ca am citit peste tot ca ar fi simptom de autism, contactul vizual durează cam in jur de 6-7 secunde după care rade ca si cum eu lam facut sa rada, aleargă prin casa mai tot timpul in ma de cerc sau inainte inapoi, bate din palme si flutură din manute in timp ce aleargă si rade ca si cum sar distra si in acelasi timp scoate si anumite sunete, câteodată aleargă sau merge pe vârfuri dar când plecăm la o plimbare pe strada calcă normal, se joacă putin ciudat cu jucăriile adică are momente când învârte rotile masinutelor cam in jur de un minut dar câteodată se joacă normal, câteodată ramane atent la anumite lucruri si se uita in jur de un minut in acelasi loc, câteodată am impresia ca este in lumea lui il strig si nu răspunde tip cu toata puterea nu are niciun efect asupra lui, nu stiu daca toate aceste simptome are legătură cu faptul ca de la vârsta de 6 luni copilul a avut in permanenta un telefon de dimineata pana seara si se uita la desene stie sa selecteze singur videoclipurile si sa inchida reclamele care apareau in timpul desenelor dar de ieri iam luat telefonul pentru ca am vrut sa vad cum reacționează si lam verificat cum am stiut ca sa observ semne de autism, are vreo legătură faptul ca a folosit foarte mult telefonul?poate avea semne de autism din aceasta cauza?pe mine ma îngrijorează faptul ca nu răspunde când il strig parca nu stie ca il strig pe el sau parca ar fi surd, nu prea comunica nici prin semne..cand vrea sa iasa afara din camera ma ia de mana si ma duce la usa sa deschid si cum deschid usa fuge spre scări si le coboară, vreau sa mai spun ca se cere in brate, întinde manutele la oricare membru al familiei sa il luam in brate si chiar ne strânge in brate..ieri mam prefăcut ca plâng mi am pus mâinile la ochi el a venit si mia desfăcut mâinile sa vadă ce se intampla iar eu i am facut bauuu si el sa prăpădit de râs apoi am mai repetat jocul de cateva ori si a reactionat la fel ii plăcea, azi doar am pus mâinile la ochi si a venit fuga sa se joace bauu, deci are momente când ar fi normal..Dar nu stiu..faptul ca nu răspunde si nu comunica ma îngrijorează tare..Stiu ca daca îmi da cineva un sfat o sa îmi spuneti sa ma duc la un specialist, am fost deja la doctora de familie care la verificat putin adică sa jucat cucu-baila chemat cu mâinile el a luat o in brate, apoi ia dat o jucărie el a luat o si o verifica atent la care doctora a zis ca este bine copilul eu i am zis sa îmi dea trimitere la specialist mia dat, am facut programare peste o saptamana dar simt ca disper numai am putere plâng întruna la gândul ca ar fi autist, am o rugaminte mare daca un psihiatru sau psiholog vede postarea mea va rog din suflet ajutatima si spunetimi are autism?numai am răbdare pana saptamana care vine datimi un raspuns din punctul dumneavoastră de vedere va rog din toata inima, exista alta cauza pentru care copilul meu nu răspunde când il strig si când incerc sa comunic nu ma priveste?poate fi din cauza perioadei lungi de timp cu telefonul?încă ceva avea probleme foarte mari cu somnul se scula peste noapte si alerga prin camera bătând din palme dar de când nu iam mai dat telefonul doarme foarte usor si nu se trezeste peste noapte are un somn linistit, va multumesc din suflet ca miati acordat atentia si astept păreri de la toata lumea in special de la cineva competent
0
30-12-2018, ora 23:49
Getata
Nu este medic/terapeut
Getata
Buna seara.sunt mama unei fetite de 2 ani si 7 luni diagnosticata cu autism atipic.A fost un copil perfect normal, a zis “tata “ la 6 luni iar mai apoi mama, pa, pisica, Mickey si haide ! Făcea pa, bravo, ma imita când cântam, imi imita gesturile si râdea foarte mult si era foarte atenta ! A făcut toate astea pana la un an si 3-4 luni iar apoi a început sa piardă rând pe rabd din achiziții ! Noi locuim in Spania si din cauza Ocupațiilor s-a uitat la telefon si 8 h pe zi cam de la 9 luni.A plâns dintotdeauna noaptea pana când la 2 ani i-am oprit desenele definitiv deoarece ea nu mai stătea cuminte fără telefon, nici măcar bu mânca fără desene..la 2 ani nu mai avea contact vizual deloc(dacă ma puneam in fata ei întorcea capul sau privea intr-o parte ) spunea doar mama, nu mai făcea pa, nu mai aplauda, nu mai ma imita, nu arunca mingea înapoi, nu arată cu degetul, nu făcea nimic la cerere, ma lua de mâna când voaia ceva, nu răspundea la nume, nu știa sa arate care e mama sau tata ! Am mers la 3 medici in Spania si am primit 3 răspunsuri diferite de la autism la o întârziere in dezvoltare din cauza telefonului.Am hotărât sa mergem in țara unde am fost la Napocensis, la Constata si la spitalul Obregia unde la fel am primit 3 păreri diferite.respectiv -întârziere in dezvoltare 2-nu are nimic copilul iar la Obregia ca e autistă atipica. Acum la 2 ani si 7 luni cu foarte multă munca cu mine acasa are contact vizual bunicel, Răspunde la nume aproape mereu.intelege comenzile “ia” “ da mâna “ “bate palma””pupa”si “Vino” înțelege totodata când nu are voie sa facă ceva ! Arată cu degetul când vrea ceva dar încă ma mai ia de mâna sa imi arate de exemplu ca vrea la baie.E foarte iubitoare si ma pupa toată ziua, ma ia in brațe, merge normal pe strada, stie sa pună receptorul la ureche când ii zici “alo”! Dacă eu pup o păpușa iar Apoi ii zic sa o pupe si ea o face, la fel si dacă ma prefac ca o hrănesc.Face lego si a învățat sa sorteze 2 culori.. Parti negative :nu vorbește decât (mama, tata, pa, da, mini, nu). 2-nu face la cerere ceea ce ii zis decât ceea ce am precizat mai sus. 3-nu arată părți ale corpului 4-nu arată cine e mama (chiar dacă vine la mine când vrea ceva si spune mama )5-ii place prea mult sa se joace cu apa, 6-are momente când e neatenta, .Parerea mea in ceea ce privește copilul Dvs este ca are anumite asemănări cu spectrul autist.ca si sfat va sugerez sa mergeți la neuropsihiatru si sa vedeți dacă are anumite pierderi din achizițiile făcute ! Noi am început terapia ABA si chiar se văd schimbări chiar dacă au trecut doar 2 săptămâni (regretul meu e ca nu am început de acum câteva luni ).Deasemenea vreau sa va spun ca fetița mea nu a mers pe vârfuri si nici nu s-a învârtit in schimb ii plăcea sa arunce jucării si când era foarte fericita avea o reacție de tremur la întreg corpul (acum a dispărut ) Suntem distruși deoarece nu știm dacă o sa fie un copil normal vreodată si încă o parte din noi spera ca poate e vina la prea multe desene de la o Vârsta prea mică ! Multă sănătate
0
31-12-2018, ora 00:01
Getata
Nu este medic/terapeut
Getata
Știu prin ce treceti si e groaznic ! Trebuie sa fiți tare si nu ii mai puneți deloc desene.mergeti si cereți mai multe păreri la mai mulți medici dacă aveți posibilitatea.Prin terapie si multă răbdare exista o recuperare chiar dacă poate sa nu fie totala ! Bucurați-vă de copilul Dvs autist sau nu deoarece putea sa fie mult mai rau.Doar noi Prinții suferim deoarece copii chiar nu știu ce se întâmpla, ei sunt niște suflete fericite
0
31-12-2018, ora 00:52
Sit
Nu este medic/terapeut
Sit
Multumesc din suflet pentru încurajare
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: