Un consum moderat de kimchi poate fi de ajutor în evitarea obezității

Un consum moderat de kimchi poate fi de ajutor în evitarea obezității

©

Autor:

Un consum moderat de kimchi poate fi de ajutor în evitarea obezității
Kimchi, un preparat tradiÈ›ional coreean, este bogat în vitamine, fibre dietetice, polifenoli È™i bacterii lactice, dar este È™i o sursă importantă de sodiu. Cercetările anterioare au arătat că legumele fermentate precum kimchi pot fi asociate cu o greutate corporală mai scăzută È™i îmbunătățirea unor indicatori de sănătate precum colesterolul total È™i glicemia. Un studiu publicat în BMJ Open investighează relaÈ›ia dintre consumul de kimchi È™i prevalenÈ›a obezității în coreea de Sud, È›ară în care obezitatea a devenit o problemă de sănătate publică majoră.
Studiul foloseÈ™te date dintr-un amplu studiu prospectiv comunitar, Health Examinees (HEXA), care face parte dintr-un studiu mai larg de genomică È™i epidemiologie, vizând adulÈ›ii de peste 40 de ani, fără istoric de boli majore È™i cu date dietetice È™i antropometrice complete. Consumul de kimchi a fost evaluat printr-un chestionar semi-cantitativ de frecvență alimentară, incluzând diferite tipuri de kimchi.

Analiza a inclus 115.726 de participanÈ›i, constatând că o prevalență generală a obezității de 28,2%, cu variaÈ›ii între sexe. Rezultatele indică faptul că bărbaÈ›ii care consumă până la trei porÈ›ii de kimchi pe zi au avut o prevalență mai scăzută a obezității comparativ cu cei care consumă mai puÈ›in de o porÈ›ie pe zi. În mod specific, un consum mai mare de baechu kimchi (tipul de varză) a fost asociat cu o prevalență redusă a obezității È™i a obezității abdominale la bărbaÈ›i, iar la femei, un consum de două până la trei porÈ›ii pe zi a fost legat de o prevalență mai scăzută a obezității È™i a obezității abdominale. De asemenea, un consum mai mare de kkakdugi (kimchi din ridiche) a fost asociat cu o prevalență mai scăzută a obezității abdominale în ambele sexe.

Cu toate acestea, consumul a cinci sau mai multe porÈ›ii de kimchi pe zi a fost asociat cu o prevalență mai mare a obezității, deÈ™i această asociere nu a fost statistic semnificativă. Limitările studiului includ designul său transversal, care limitează inferenÈ›ele cauzale, È™i lipsa generalizabilității la alte populaÈ›ii. Studiul sugerează că un consum moderat de kimchi poate avea efecte benefice asupra managementului greutății, dar subliniază necesitatea unor cercetări suplimentare pentru a înÈ›elege mai bine această relaÈ›ie.

sursa: News Medical
foto: Nungning20/Shutterstock.com

Data actualizare: 05-02-2024 | creare: 05-02-2024 | Vizite: 521
Bibliografie
Moderate kimchi intake linked to lower obesity rates, study shows, link: https://www.news-medical.net/news/20240204/Moderate-kimchi-intake-linked-to-lower-obesity-rates-study-shows.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul de murături - asociat cu rscul de deces?
  • Alimentele fermentate pot îmbunătăți tratamentul cancerului prin modularea microbiomului intestinal È™i stimularea sistemului imunitar
  • Conservarea fructelor È™i legumelor
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum