Un nou studiu cercetează legătura între aportul prenatal de fier și riscul de autism la copil

©

Autor: Redacția ROmedic

Un nou studiu cercetează legătura între aportul prenatal de fier și riscul de autism la copil
Potrivit unui nou studiu, aportul scăzut de fier este asociat cu o creștere de 5 ori a riscului de autism dacă mama avea 35 de ani sau mai mult la momentul nașterii, sau dacă suferea de afecțiuni metabolice ca diabet sau hipertensiune.

Studiul se numește „Maternal intake of supplemental iron and risk for autism spectrum disorders”, a fost desfășurat de cercetătorii de la UC Davis MIND Institute și a fost publicat în revista American Journal of Epidemiology.

„Asocierea între aportul scăzut de fier și creșterea riscului de autism a fost mai puternic în timpul alăptării, după ajustarea aportului de acid folic”, a spus Rebecca J. Schmidt, profesor asistent la Departamentul de științe în sănătate publică de la Institutul MIND. Autorii studiului au fost primii care au anunțat in 2001 legătura între suplimentele de acid folic și riscul redus de apariție a tulburărilor din spectrul autist.

„Deficiența de fier, împreună cu anemia rezultată, este cea mai comună deficiență nutrițională, în special în sarcină, afectând 40-50% dintre femei și copiii acestora”, spune Schmidt. „Fierul este esențial pentru dezvoltarea creierului, contribuind la producerea neurotransmițătorilor, mielinizare și funcția imună. Aceste trei elemente sunt asociate și cu autismul.”

„Cu toate acestea, trebuie să fim precauți pănâ când studiul va fi replicat.”

Data actualizare: 31-07-2022 | creare: 29-09-2014 | Vizite: 3468
Bibliografie
1. Study examines relationship between maternal iron intake and offspring autism risk, link: https://www.news-medical.net/news/20140923/Study-examines-relationship-between-maternal-iron-intake-and-offspring-autism-risk.aspx
2. Mothers of children with autism less likely to have taken iron supplements in pregnancy, study shows, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2014/09/140922091213.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O nouă descoperire privind bazele genetice ale autismului
  • Mișcările oculare ar putea sta la baza unor noi metode de diagnostic al autismului
  • Telemedicina ar putea oferi soluții utile pentru copiii cu autism și familiile acestora
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum