Medicamentele psihedelice ar putea fi eficiente pentru tratamentul bolilor mintale severe, sugerează o cercetare

©

Autor:

Medicamentele psihedelice ar putea fi eficiente pentru tratamentul bolilor mintale severe, sugerează o cercetare
Unul din cinci adulți din SUA se va confrunta cu o boală mintală de-a lungul vieții, potrivit Alianței Naționale pentru Sănătate Mintală. Pentru aceștia, tratamentele standard sunt adesea asociate cu efecte secundare. În plus, efectele pot fi limitate sau lente.
Pentru a găsi soluții mai bune, un cercetător de la Institutul de Cercetare din Virginia a propus utilizarea unei clase de medicamente interzise, care ar putea combate mai multe forme de boli mintale. În cadrul studiilor efectuate pe șoareci, medicamentele au oferit rezultate de lungă durată, atunci când au fost administrate într-o singură doză.

În cadrul studiului, cercetătorii au folosit 2,5-dimetoxi-4-iodoamfetamina sau DOI, un medicament similar cu LSD-ul, administrându-l șoarecilor care fuseseră dresați să se teamă de anumiți factori declanșatori. Mostre de creier au fost apoi analizate în laborator, pentru a identifica modificări ale epigenomului și ale expresiei genelor.

Cercetătorii au descoperit că variațiile epigenomice au fost, în general, mai de lungă durată decât schimbările în expresia genelor. După o doză de DOI, șoarecii care au reacționat la declanșatorii fricii nu au mai răspuns cu comportamente anxioase. Creierul lor a arătat, de asemenea, efecte, chiar și după ce substanța nu a mai fost detectabilă în țesuturi.

Descoperirile oferă o perspectivă asupra modului în care substanțele psihedelice precum psilocibina, mescalina, LSD și alte medicamente similare pot ameliora simptomele de dependență, anxietate, depresie și tulburare de stres post-traumatic. Medicamentele par să funcționeze mai repede și să dureze mai mult decât medicamentele actuale, cu mai puține efecte secundare.

Lucrări anterioare, efectuate în special asupra psilocibinei, o substanță găsită în peste 200 de specii de ciuperci, psihedelicele s-au dovedit promițătoare în atenuarea depresiei majore și a tulburărilor de anxietate.

sursa: News Medical

Data actualizare: 26-11-2021 | creare: 26-11-2021 | Vizite: 1107
Bibliografie
Research on psychedelics could lead to new treatments for mental illness, link: https://www.news-medical.net/news/20211124/Research-on-psychedelics-could-lead-to-new-treatments-for-mental-illness.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diagnosticul psihiatric - lipsit de valoare științifică
  • Terapia cu droguri psihedelice - noi indicații pentru selecția participanților la studii clinice
  • Cercetătorii de la Johns Hopkins analizează legătura dintre drogurile psihedelice și conștiință
  •