Consumul de substanțe psihedelice poate provoca experiențe similare cu cele resimțite în apropierea morții

©

Autor:

Consumul de substanțe psihedelice poate provoca experiențe similare cu cele resimțite în apropierea morții
Experiențele psihedelice (produse de consumul de substanțe cu efect halucinogen) sunt similare în ceea ce privește efectele asupra unui individ cu experiențele din apropierea morții, potrivit concluziilor unui studiu realizat de cercetătorii de la Institutul John Hopkins. Participanții la studiu, peste 3.000 de invivizi, au raportat mai puțină teamă de moarte, iar experiențele psihedelice le-au modificat perspectiva psihologică.
Rezultatele sunt similare cu cele ale unor studii anterioare, care au demonstrat că psilocibina, un compus cu acțiune psihedelică, poate diminua în mod susținut simptomele anxietății și depresiei în rândul pacienților cu cancer în faze avansate. Administrarea psilocibinei în doze mari a dus, de asemenea, la creșterea gradului de acceptare a potențialului deces.

Pentru studiul actual, cercetătorii au analizat datele adunate de la aproape 3.200 de persoane care au răspuns unui sondaj desfășurat online. Participanții au fost împărțiți în două grupuri: aproape 1.000 dintre subiecți au fost incluși în primul grup (cu experiențe în apropierea decesului care nu au fost determinate de consumul de psihedelice), în timp ce restul în grupul secund (cu experiențe psihedelice determinate de LSD, psilocibină, ayahuasca sau DMT.

Potrivit concluziilor, aproximativ 9 din 10 subiecți din ambele grupuri de participanți au raportat o reducere a fricii de moarte, comparativ cu opinia lor anterioară experienței. Aproximativ 85% dintre participanții din primul grup au evaluat experiența lor ca fiind una dintre primele cele mai importante din punct de vedere spiritual și personal din întreaga lor viață. În grupul secund, procentajul a fost mai redus, însă în continuare ridicat (75%).

Diferențele principale au fost durata experienței (raportată ca fiind semnificativ mai scurtă în rândul celor din primul grup) și gradul de conștiință în apropierea morții (participanții din primul grup au raportat într-o proporție mai mare că au simțit că viața lor este în pericol și că nu sunt conștienți de ceea ce se întâmplă).

sursa: News Medical
foto: Johns Hopkins Medicine Newsroom

Data actualizare: 30-08-2022 | creare: 30-08-2022 | Vizite: 365
Bibliografie
Study compares psychedelic experiences with near-death experiences, https://www.news-medical.net/news/20220824/Study-compares-psychedelic-experiences-with-near-death-experiences.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Psilocibina în microdoze ar putea îmbunătăți starea de spirit și sănătatea mintală
  • Care este rolul medicamentelor psihedelice în tratamentul tulburărilor psihice?
  • Experiențele psihedelice mistice ar putea fi legate de rezultate pozitive în sănătatea mentală
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum