Vaccinul pentru tuberculoză protejează și de infecția COVID-19?

©

Autor:

Vaccinul pentru tuberculoză protejează și de infecția COVID-19?
Cercetătorii australieni au anunțat un studiu prin care vor să afle dacă vaccinul împotriva tuberculozei (BCG) ar putea proteja personalul medical de infecția COVID-19. Studiul va include 4.000 de personal sanitar din spitalele din Australia pentru a determina dacă poate atenua simptomele infecției cu noul coronavirus. (1)
Vaccinul pentru tuberculoză, care este administrat anual la peste 130 milioane de nou-născuți, are și rolul de a crește imunitatea primară, pentru un răspuns mai bun la infecțiile cu germeni. (1)

Cercetătorii speră să că vaccinul împotriva tuberculozei să reducă prevalența și severitatea simptomelor la personalul medical implicat în studiu, cel puțin până la apariția unui vaccin specific împotriva COVID-19. (1)

Studii asemănătoare au început și în alte țări, printre care și Olanda, Germania și Anglia. (1)

În cadrul unui studiu din Germania, cercetorii de la Institutul Max Planck urmează să administreze persoanelor în vârstă și personalului medical din spitale un vaccin denumit VPM1002, care a fost creat inițial de aceștia împotriva tuberculozei. Vaccinul VPM1002 are la bază vaccinul BCG, apărut la începutul secolului 20. Până acum, studiile au că arătat vaccinul BCG administrat la cobai are efect protector nu doar împotriva tuberculozei ci și în cazul infecțiilor virale de la nivelul tractului respirator. Mai mult, alte studii au arătat că vaccinul BCG ar crește rezistența cobailor și la alte virusuri precum virusul herpetic. Ceea ce se dorește este reducerea progresiei bolii și a mortalității. Un medic de la Institutul Max Planck afirmă că vaccinul VPM1002 ar fi mai eficient decât vaccinul BCG, potrivit informațiilor până în prezent. Din acest motiv, există speranțe din partea cercetătorilor că acest vaccin să se dovedească mai eficient decât BCG în reducerea simptomelor infecției cu noul coronavirus. (2)

De asemenea, asistenții medicali din Nijmen și Utrecht, Olanda, vor primi un vaccin pentru tuberculoză cu scopul de a observa dacă acesta i-ar putea proteja de coronavirus. În total, 500 de angajați ai spitalelor vor primi vaccinul, iar 500, un placebo. Dacă rezultatele sunt favorabile, atunci tot personalul medical din Olanda va primi vaccinul. (3)

Prin aceste studii, cercetătorii speră că vaccinul pentru tuberculoză să protejeze personalul din spitale de infecția cu noul coronavirus.

Data actualizare: 30-03-2020 | creare: 30-03-2020 | Vizite: 1517
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Posibilă răspândire la nivel global a infecției cu noul Coronavirus
  • Noi cercetări estimează evoluția epidemiei cu coronavirus
  • Numărul de persoane infectate cu coronavirus în China crește uluitor după modificarea metodei de numărare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum