Virusul creat în laborator imită COVID-19

©

Autor:

Virusul creat în laborator imită COVID-19
Fiind transmis pe calea aerului și având potențial mortal, cercetătorii sunt nevoiți să studieze virusul care cauzează COVID-19 doar respectând condiții maxime de biosiguranță. Ei poartă costume speciale și lucrează în laboratoare cu sisteme de ventilație specializate. Aceste condiții de siguranță încetinesc, însă, eforturile în găsirea unui tratament și vaccin.

Un studiu publicat în revista Cell Host & Microbe dezvăluie faptul că oamenii de știință au creat un virus hibrid, utilizând un virus ușor. Ei au schimbat o genă a acestui virus cu una din SARS-CoV-2. Virusul astfel rezultat infectează celulele și este recunoscut de anticorpi la fel ca SARS-CoV-2, dar poate fi manipulat în condiții de siguranță obișnuite.

Conform profesorului Sean Whelan, co-autorul studiului, cererea pentru virusul hibrid a fost foarte mare, acesta ajungând în laboratoare din Argentina, Brazilia, Mexic, Canada și de peste tot din Statele Unite, urmând a ajunge și în Marea Britanie și Germania.

Pentru a crea virusul hibrid, cercetătorii au utilizat virusul stomatitei veziculare, care este destul de inofensiv și ușor de manipulat genetic. El este, în primul rând, un virus al bovinelor, cailor și porcilor, dar infectează ocazional și oamenii, provocând o boală ușoară asemănătoare gripei, care durează între trei și cinci zile. Virusurile au proteine pe suprafața lor, pe care le folosesc pentru a infecta celulele. Oamenii de știință au eliminat gena proteinei de suprafață a virusului stomatitei veziculare, înlocuind-o cu cea a SARS-CoV-2, obținând astfel un virus hibrid pe care l-au numit VSV-SARS-CoV-2, dar care nu prezintă celelalte gene pentru a provoca boli grave.

Folosind ser de la supraviețuitori de COVID-19 și anticorpi purificați, cercetătorii au demonstrat că virusul hibrid este recunoscut de anticorpi similar cu SARS-CoV-2 provenit de la un pacient COVID-19. Anticorpii sau serurile care au împiedicat virusul hibrid să infecteze celulele au blocat, de asemenea, virusul SARS-CoV-2 real, iar cele care nu au reușit să oprească virusul hibrid, nu au putut împiedica nici SARS-CoV-2.

Virusul astfel creat ar putea ajuta oamenii de știință să evalueze o serie tratamente pe bază de anticorpi pentru COVID-19. Potrivit profesorului Diamond, co-autor al studiului, având în vedere că sistemul imunitar recunoaște virusul hibrid similar cu SARS-CoV-2, dar nu provoacă boli grave, el este un potențial candidat pentru găsirea unui vaccin. Cercetătorii desfășoară studii asupra animalelor pentru a evalua posibilitatea.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 27-07-2020 | creare: 27-07-2020 | Vizite: 413
Bibliografie
Lab-made virus mimics COVID-19 virus, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/07/200721162446.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Posibilă răspândire la nivel global a infecției cu noul Coronavirus
  • Noi cercetări estimează evoluția epidemiei cu coronavirus
  • Numărul de persoane infectate cu coronavirus în China crește uluitor după modificarea metodei de numărare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum