Am 19 ani si cred ca as putea face infarct miocardic

07-03-2019
mihaelamiha12
Nu este medic/terapeut
mihaelamiha12
Buna seara, am 19 ani si am o 85 kg la o inaltime de 1.65. De ceva timp ma confrunt cu o problema, in urma cu 4 luni stand in pat am inceput sa am palpitatii, mi se usca gura, tremur aveam si m-a cuprins o teama ca voi pati ceva totul a durat in jur de 2 3 minute, initial am crezut ca este un atac de panica dar după au mai urmat si alte situatii precum : dureri in diferite locuri umar stang/drept, piept, ameteli stari de slabiciune, senzatii de lesin, nod in gat, am ajuns chiar si la urgente unde mi s-a facut un ekg al caror rezultate au fost :
HR: 100bts
P: 106ms
QRS :92 ms
QT/Qtc 332/429 ms
P/QRS/T :47/70/30 •
RV5/SV1 : 1.580/0.702 mV
mi s a zis ca e ok sa fac analize, au iesit si analizele ok, si trimitere la medic endocrinolog care la randul sau mi a spus ca sunt ok si ca ar fii un mic inceput.
bun dupa alte 2 luni eram singura in casa dimineata la ora 7 am inceput sa ma simt din nou rau tremura ceva in mine ma simteam rau simteam ca imi sare inima din piept stari de lesin dureri in piept si senzatie de nod in gat, din nou am ajuns la urgente unde un medic cardiolog mi a spus sa fac un ekg holder, zis si facut rezultatele fiind :
Min:56 bpm
Mean: 92 bpm
Max : 147 bpm
In mare partea a timpului bataile inimii le am de 85-95 bpm in stare de repaus, cand sunt singura imi este frica ca lesin, ma simt moale rau.
Cand am fost la urgente mi-a dat betaloc si mi s a spus sa il iau cand ma mai simt rau si de cand iau betaloc ma simt o parere mai bine nu mai am palpitatii mari tremur.
)
Zilnic ma omoara gandul ca as putea face un atac de cord imi este foarte frica si nu stiu ce sa mai fac. Va multumesc! ( De 3 zile sunt racita am avut dureri mari in piept tuse fara a se rupe ceva, temperatura am avut de 2 ori 37.8 , dureri de corp .. acum ma simt mai bine dar ramas cu tuse iar cand tusesc ma doare in piept )
4 comentarii
0
08-03-2019, ora 13:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mergeti la un medic cardiolog pentru consult clinic, electrocardiograma, ecocardiografie si test Holter. Daca toate ies bune mergeti sa va evalueze un psiholog clinician. Pot fi somatizari de anxietate.
Sanatate multa!
1
13-03-2019, ora 18:37
mihaelamiha12
Nu este medic/terapeut
mihaelamiha12
buna ziua!am facut ekg holder iar rezultatele au fost ok
1
13-03-2019, ora 20:14
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
In acest caz adresati-va unui psihiatru si psiholog. Va confruntati cu simptome de anxietate.
0
10-06-2019, ora 21:52
blackhand
Nu este medic/terapeut
blackhand
Mihaelaamiha12 Eu am fumat acum 8-9 luni iarba, fumasem de 3 ori in viata asta iarba, primele 2 dati am fumat 2-3 fumuri in care s a lasat timp de 2-3h cu o placere de liniste, si parca eram mai linistit ca niciodata. A-3a oara am tras vreo 15 fumuri, in care in 10 minute s a lasat cu atacuri de panica, n am fost constient timp de 2 ore, in tipul asta de 2 h...inima o luase rasna eram lesinat. Nici ochii deschisi nu i puteam tine. A 2 a zi n am avut nimic, dar n am mai fumat deloc...nimic. Acum 4 luni stand linistit.nu ma gandeam la absolut nimic, am simtit acea senzatie de lesin si cum inima incepe sa prinda viteza. De 4 luni am aritmie, si numai la asta ma gandesc, 3 ekg uri bune. Magneziu si vitamine...degeaba. Intru in panica pt ca mai intai incepe inima sa alerge, imi amorteste mana stanga si am si dureri in piept, durerile in piept nu s mereu, si normal ca intru in panica cand incep singure s o ia razna. M am dus si la psihiatru, tratament.inca nu l am luat...vreau za mai fac niste analize si dupa. Regret ziua cand am fumat! Si inainte eram in depresie, dar nu se compara cu atacurile astea de panica, daca ar fi de la astea...ar fi bine, dar sa nu fie sanatatea :((.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Atacul de panică
  • Cum recunoști atacul de panică?
  • Palpitații - când ar trebui să-ți faci griji?
  • Cauzele atacurilor de panică și cum ne putem calma
  •