Cum se pune diagnosticul de schizofrenie ? Mi-e teama ca daca afla sefu ma concediaza

20-12-2022
cristi84nu
Nu este medic/terapeut
cristi84nu
Buna tuturor, as avea o intrebare. Am o tulburare psihica, care ar putea fi schizofrenie. Daca cer ajutor si consult un psihiatru, sau incep sa ma duc la sedinte, si medicul/psihologul/psihiatrul constata ca am schizofrenie, el pastreaza confidentialitatea sau imi pune diagnosticul fara sa fiu si eu de acord ? Mi se trece diagnosticul undeva ? Nu sunt un pericol pentru nimeni. Dar diagnosticul asta sperie lumea si nu ma mai angajeaza nimeni. Imi pot pierde si locul de munca. Nu se stie niciodata. Din cauza asta mi-e frica sa vorbesc despre problemele mele, si de frica raman nerezolvate. Pierderea locului de munca e de 10 ori mai grav decat boala in sine. Ce ma sfatuiti ?
10 comentarii
2
20-12-2022, ora 18:41
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara

Schizofrenia nu este o tulburare care sa fie tratata usor. Daca ati ajuns la constatarea ca aveti o boala psihica ar fi cazul sa o abordati corect si responsabil, in felul acesta v-ar putea face mai putin rau si ati putea fi functional, astfel incat sa puteti sa sustineti serviciul in continuare. Daca nu o tratati corect ce credeti ca se va intampla? Poate deveni mai grava si mai greu de gestionat, iar atunci serviciul va fi ultima problema.
2
20-12-2022, ora 18:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mergeti in privat si tratati-va. Nu veti fi luat in evidenta.
1
21-12-2022, ora 09:26
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
În primul rând aveți nevoie de un diagnostic sigur și asta numai un psiholog clinician cu experiență sau psihiatru vi l-ar putea pune. Nu merge cu „s-ar putea”, vă trebuie un diagnostic sigur. Apoi pe baza diagnosticului vi se va spune ce faceți în continuare. Dacă totuși este o tulburare psihică, netratată, avansează în timp și e mai ușor să tratezi din start decât o boală avansată. E vorba de sănătatea dumneavoastră, deci luați măsuri urgente ca să puteți funcționa în continuare.
1
21-12-2022, ora 11:19
360
Nu este medic/terapeut
360
in cel mai rau caz, daca nu puteti lucra, si sunteti diagnosticat cu schizofrenie, aveti o pensie de invaliditate care, din ce am inteles de la clara, e de minimum 1000 lei si maximum 1400lei (din ce am auzit de la altii).

pensie + sustinere din alte parti (daca puteti), fie financiara, fie sub alte forme
1
21-12-2022, ora 11:50
Arnold7
Nu este medic/terapeut
Arnold7
Cristi84nu

Toti care au scris mai inaninte te-au povatuit bine. Daca esti constient de boala si inca nu te tratezi asta e cel mai bine. Ca multi au schizo si sunt in lumea lor, daramite sa mai munceasca. Fa ce au zis domnii psihologi dar tine cont si de ce te-a sfatuit Clara. Oricum, trebuie sa vezi ce ai si sa te tratezi ca schizo e o boala perfida care avanseaza. Si ar fi pacat sa nu muncesti daca poti. Ca ultima solutie fa ce a zis xtreme07 adica pensie+indemnizatie de handicap 1000+395. Dar pt a lua pensie si indemnizatie iti trebuie internari, pe urma comisii. Si in primul rand diagnosticul medicului psihiatru inainte de toate. Nu sta netratat. Du-te intai la privat si vezi cum poti obtine tratament. Medicul psihiatru de acolo iti va spune mai multe.
2
21-12-2022, ora 11:51
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Asa cum au zis si colegii mei, locul de munca va fi ultima problema. Boala avanseaza, mai ales daca nu e tratata. Nu o ignorati, deoarece ea nu va va ignora. Va va crea mai multe probleme decat va imaginati in acest moment. Una din ele va fi si pierderea locului de munca si nu din cauza unei discriminari, ci mai ales din cauza simptomelor pe care le veti avea si care nu va vor mai permite sa puteti fi functional, daca nu urmati zilnic medicatia, fara intrerupere.
2
24-12-2022, ora 19:40
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Eu nu cred ca ai schizo, care-s simptomele ? Daca aveai nu mai iti puneai problema sa te duci sau nu la medic, erai deja in criza dusa la spital pe sus. Dar descrie cum te simti ca sa vedem.
Dar hai sa luam ca ai.

Pierderea locului de munca nu e un lucru de 10 ori mai grav, prioritar e sanatatea, ca daca nu, stai in criza si delirezi de ajungi pe strazi in fundul gol si nici nu vei mai putea munci !
Nu te juca cu focul, ca asa au mai facut si altii.
Fara sanatate oricum iti vei pierde munca, oricum o pensie o sa ai si asa mai departe daca doamne fereste nu ai mai putea munci, insa daca te tratezi din vreme si esti stabilizat, o sa poti munci.

Deci te sfatuiesc sa iti vezi de sanatate in primu rand ca sa nu pierzi tot, nu doar locu de munca, sa nu pierzi si viata si sa stai in delir continuu.
Te duci si ceri parerea unui medic.

Medicu psihiatru nu anunta nicaieri ca ai boala daca nu ceri scrisoare medicala sa duci la medic de fam, daca ceri, medicul de fam o sa aiba ca ai boala si la adeverinte va specifica ptr ca nu vrea probleme.
Dar daca nu anunti inseamna ca iti vei cumpara pe banii tai medicatia.
1
25-12-2022, ora 12:59
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Costy nu este asa.Chiar dacă nu anunți, poți beneficia de rețete compensate, dacă mergi la un cabinet privat care are contract cu casa!
1
27-12-2022, ora 21:10
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Ai dreptate, iei trimitere de la med de fam, te duci la privat unde e cu casa, ca la Regina Maria sunt medici care lucra cu casa, si iei compensat.
Luand trimitere doar, nu te anunti ca ai ceva si e okey.
2
28-12-2022, ora 00:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pe trimitere e scrisa boala. Medicul te baga in sistem si nu iti mai poate da adeverinte pentru munca decat daca scrie boala pe ele.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •