Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic

©

Autor:

Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
Persoanele care au un frate sau o soră cu schizofrenie au un risc de opt ori mai mare de a dezvolta aceeași afecțiune psihică. Cercetătorii de la Centrul Medical Sheba din Tel Aviv au descoperit o creștere a riscului și în cazul unui frate diagnosticat cu tulburare bipolară. Rezultatele studiului au fost prezentate la întâlnirea anuală a Colegiului european de neuropsihofarmacologie (ECNP) din Viena.

Studiul a implicat frați și surori a peste 6.000 de pacienți diagnosticați cu schizofrenie, tulburare bipolară sau depresie. Aceștia au fost comparați cu 75.000 de persoane sănătoase din baza de date a populației. Oamenii de știință cunoșteau deja riscul crescut pentru frații persoanelor bolnave, însă acest studiu i-a ajutat să cuantifice creșterea riscului.

Pentru persoanele care au un frate sau soră suferind de schizofrenie riscul de a dezvolta o tulburare de tip schizofrenic a crescut de la șase până la opt ori (un risc de douăzeci de ori mai mare decât la populația generală). Frații și surorile bolnavilor de tulburare bipolară aveau un risc de patru ori mai mare pentru aceeași tulburare, schizofrenie sau altă afecțiune psihiatrică.

Totuși, rezultatele studiului desfășurat de Centrul Medical Sheba din Tel Aviv au găsit o asociere între tulburările mentale și riscul prezenței la frați, fără a demonstra o relație de cauzalitate.

De asemenea, rezultatele studiilor prezentate la reuniunile medicale sunt considerate preliminare până la evaluarea colegială și publicarea în reviste științifice.

Sursa: MEdicalXpress

Data actualizare: 28-09-2016 | creare: 28-09-2016 | Vizite: 4660
Bibliografie
Siblings of schizophrenia patients at greater risk for same diagnosis: study, link: https://medicalxpress.com/news/2016-09-siblings-schizophrenia-patients-greater-diagnosis.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  •