Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei

©

Autor:

Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
Administrarea vitaminelor din complexul B alături de tratamentul medicamentos al schizofreniei ar putea reduce simptomele acestei tulburări psihice mai mult decât o poate face doar medicația. Aceasta este concluzia unei meta-analize a studiilor realizate la nivel global privind efectul administrării de vitamine și minerale persoanelor cu schizofrenie, realizată de cercetătorii de la Consiliul Medical de Cercetare și Universitatea din Manchester.

Schizofrenia afectează aproximativ 1% din populație, iar tratamentul medicamentos constă în administrarea de antipsihotice. Deși în general dispar halucinațiile și ideațiile deliranțe după câteva luni de la instituirea tratamentului, pe termen lung prognosticul nu este favorabil, aproximativ 80% dintre pacienți având recăderi într-o perioadă de 5 ani.

O prezentare pe larg a schizofreniei găsiți aici.

Autorii meta-analizei au identificat 18 studii clinice în literatura de specialitate, cu un număr total de 832 de pacienți cărora li s-a administrat un tratament medicamentos pentru schizofrenie. S-a observat că suplimentele de vitamina B în doze ridicate (în special vitaminele B6, B8 și B12) luate alături de tratament au fost eficiente în reducerea simptomelor psihiatrice, mai ales în cazurile când boala fusese diagnosticată cu scurt timp în urmă.
Totodată, rezultatele sugerează că vitaminele B ar avea un efect mai pronunțat în cazul pacienților care prezintă deficite genetice sau nutriționale.

Autorii consideră că sunt necesare studii suplimentare care să investigheze modul în care nutrimentele acționează asupra creierului pentru a îmbunătăți sănătatea mintală și măsurarea impactului acestora asupra funcționării cerebrale și a metabolismului.

Studiul a fost publicat în jurnalul Psychological Medicine.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 22-02-2017 | creare: 22-02-2017 | Vizite: 7239
Bibliografie
B vitamins reduce schizophrenia symptoms, study finds, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/02/170216103913.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Creierul afectat de schizofrenie ar putea avea capacitatea de a se recupera
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum