Depresie severa cronica

27-12-2021
Eduardanton30
Nu este medic/terapeut
Eduardanton30
Buna ziua, sunt diagnosticat cu depresie cronica severa, as dorii sa întreb și eu dacă știți de ceva alternative in tratarea acestei afecțiuni, cum ar fii ulei de canabis sau știu eu ceva vitamine, nu de alta dar medicamentele nu fac altceva decât să anuleze și atât, o minciună pararea mea, chiar mi as dori i sa aflu cate ceva despre acest ulei de canabis CBD
VA MULȚUMESC TUTUROR.
7 comentarii
1
27-12-2021, ora 15:55
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua. Uleiul de canabis poate crea in bolile psihice psihoze. Le poate agrava. Nu este o solutie.
Vitaminele iarasi nu sunt o solutie. Vitaminele se iau doar in cazuri de carente de astfel de substante si nu vindeca afectiunile psihice.
Ati incercat tratament cu antidepresiv de la psihiatru si nu v-a mers?
Din pacate nu exista inca tratament care sa vindece depresia. Dar un antidepresiv care vi se potriveste ar tine-o sub control si v-ar creste calitatea vietii.
Intrati pe Grupul de Fb. Depresie si anxietate Grup de prieteni si puneti si acolo intrebarea.
1
27-12-2021, ora 16:28
Eduardanton30
Nu este medic/terapeut
Eduardanton30
Buna Clara sunt de 11 ani așa, tratamentele au mers chiar foarte bine, însă în timp mi-au afectat ficatul și a fost scăzut, de aceea întreb de ceva alternative... dar se pare că sunt slabe șanse..și as dorii sa te întreb dacă și vreo afecțiune de genul, și daca da cum îți merge?
Mulțumesc
1
27-12-2021, ora 21:02
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
In ce sens v-au afectat ficatul? Ce analize v-au iesit asa de rau? Nu ati luat protector hepatic?
Eu nu pot sa iau protector hepatic si am facut steatoza hepatica de multi ani dar nu am niciun simptom. Imi urmez in continuare tratamentul.
Sertralina e un antidepresiv care e dat pentru cei care au probleme cu ficatul. E bine tolerata. Ati incercat?
0
27-12-2021, ora 22:18
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Încearcă și părerea altui psihiatru și concomitent cu tratamentul urmează și psihoterapie, pentru că nu-i normal să faci tratament de atâta vreme și să nu fi rezolvat depresia. Probabil există niște factori care o mențin și asta poți rezolva numai urmând și psihoterapie.
1
28-12-2021, ora 05:52
Eduardanton30
Nu este medic/terapeut
Eduardanton30
Da am incercat mai multe protecții de ficat dar tot degeaba, in sensul că mă îngălbenesc din cauza la diazepam lorezeoam olanzapina etc astea care sunt tari și mă pun pe picioare...
0
28-12-2021, ora 15:59
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Dacă depresia se menține de 11 ani fă-ți o evaluare psihologică la un psiholog clinician cu experiență pentru a ști sigur ce anume nu funcționează de revine depresia. Numai cunoscând factorii ce o declanșează și ce o mențin poți lucra cu un psihoterapeut pentru diminuarea acestora. Luând numai tratament, rezolvi situația pe moment, iar mai târziu când apare o situație mai greu de gestionat depresia reapare.
1
28-12-2021, ora 18:03
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Se poate duce si la psiholog, insa neaparat are nevoie si de un tratament bun, fara tratament nu scapa, deci si psiholog si tratament.

Depresia lui se mentine de 11 ani ca nu are tratamentul potrivit si precis nu a incercat tot ce se putea incerca, mai are medicul destule sa incerce si va merge, faptul ca nu i-au mers ceva tratamente, nu inseamna ca nu e nevoie de tratament si ca nu ar fi deajuns un tratament ca sa ii fie bine.

Nu conteaza neaparat factorii cat pragul de rezistenta la acei factori, ca acolo de fapt e problema. Ca dovada ca 2 oameni la aceiasi factori pot reactiona diferit, la unu declanseaza depresia, la altul nu.
Unii au mediu bun si au boli psihice, altii au mediu urat, parinti care se bat, saracie, batai, ajunge sa fure, ajunge la puscarie dar tot nu are boli psihice, asa cum altii au mediu urat si au depresie.

Cu tratament la rezistenta aia umblam, cu cat depresia trece, rezistenta urca si la o situatie greu de gestionat nu va mai cadea din nou, o va gestiona sau nu, dar nu va mai pica in depresie, se va descurca cumva.
Daca depresia mocnestei in fundal, chiar daca nu ne dam seama, cand vine un factor mai nasol de mediu, picam tare si zicem ca atunci a aparut, ea aparuse deja de mult, am simtit cand deja treaba era foarte avansata.
Cu tratament reparam chestia asta si poate fi bine, si de multe ori sigur si cu psihoterapie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul