Dureri de cap puternice și persistente

09-02-2022
Pirnero
Nu este medic/terapeut
Pirnero
Bună ziua. De câtva timp, am dureri de cap puternice și persistente. Durerea se manifestă în spate, în regiunea cefei, în creștetul capului și lateral, în regiunea tâmplelor. Menționez că am fost diagnosticat, de către medicul neurolog, cu cefalee, iar în urma unor RMN de coloană, cu spondiloză cervicală, scolioză toracică etc. Deoarece mă temeam să nu am o tumoare la creier, am făcut și un RMN cranio cerebral nativ (în 27 august 2021). Concluziile sunt următoarele:
Câteva imagini milimetrice în hipersemnal T2 și FLAIR, izosemnal DWI, situate în substanța albă frontal bilateral - aspect de leziuni ischemice vechi.
Venrticuli simetrici la linia mediană, cu talie moderat crescută prin atrofie.
Spații lichidiene extracerebrale lărgit difuz.
Spații lichidiene perivasculare vizibvile difuz.
Ax vascular cerebral arterial cu semnal de flux rapid prezent.
Joncțiune cranio-spinală de aspect normal.

Concluzii:
Leziuni ischemice milimetrice vechi, situate frontal bilateral.
Atrofie cerebrală și cerebeloasă difuză.

Medicul neurolog m-a asigurat că nici vorbă să fie tumoare cerebrală, dar durerile de cap sunt în continuare mari și constante. Aș vrea să mai cer părerea unui medic specialist (neurolog, neurochirurg), , care să-mi spună dacă e cazul să mă îngrijorez și care ar fi remediile cele mai eficiente pentru diminuarea durerilor. Menționez că am făcut și tratament cu antidepresive (Quetiapină și Tritico), pentru depresie și anxietate. De altfel, un alt medic neurolog mi-a spus că am cefalee pe fond anxios. Vă mulțumesc!
2 comentarii
0
09-02-2022, ora 19:39
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
" Menționez că am făcut și tratament cu antidepresive (Quetiapină și Tritico), pentru depresie și anxietate. De altfel, un alt medic neurolog mi-a spus că am cefalee pe fond anxios. Vă mulțumesc!"

Aici nu sunt neurologi din pacte.
Asa se manifesta aceasta anxietate si depresie cu durerei de cap constante. Sotia a urmat 2 -3 ani cu tratament anidepresiv, asa ca va spun din experienta mea, daca ati urmat tratamentul pe o perioada mai scurta doar de citeva luni. Acum am obsevat ca a ramas cu dureri numai atunci cind se schimba vremea, este meteo sensibila
0
09-02-2022, ora 20:02
Pirnero
Nu este medic/terapeut
Pirnero
Mulțumesc pentru răspuns. O seară bună!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: