Acupunctura poate ajuta persoanele care suferă cefalee cronică tensională

©

Autor:

Acupunctura poate ajuta persoanele care suferă cefalee cronică tensională
Conform unui studiu publicat în Neurology, jurnalul medical al Academiei Americane de Neurologie, acupunctura este recunoscută pentru ameliorarea durerilor de cap cronice de cauză tensională.
Cefaleea de tip tensional implică cel mai adesea o senzație de strângere, de apăsare pe ambele părți ale capului, cu o intensitate variabilă, de la ușoară până la moderată. Acestea nu sunt caracterizate de apariția stării de greață sau de vomă, și nu sunt agravate de activitatea fizică.


Durerile de cap de tip tensional sunt considerate cronice atunci când apar cel puțin 15 zile pe lună.

Dr Ying Li, autorul acestui studiu de la Universitatea de Medicină Tradițională Chineză Chengdu din China, susține că cefaleea de cauză tensională este una dintre cele mai frecvente dureri de cap cu care se confruntă populația. Pe lângă tratamentul medicamentos, acest studiu și-a propus să demonstreze că acupunctura reduce numărul mediu de zile cu dureri de cap pe lună, fiind extrem de utilă pentru cei cu dureri severe.

Studiul a avut la bază 218 persoane care au fost diagnosticate cu dureri de cap cronice de tip tensiune. Aceștia se confruntă cu cefalee în medie de 11 ani, iar durerile propiu-zise sunt în medie 22 de zile pe lună.

În mod aleator, participanții au beneficiat fie de acupunctură adevărată, fie acupunctură superficială. Scopul acestor tratamente este de a obține o senzație de deqi ce implică plasarea și mișcarea unui ac în corp, cu scopul de a obține o senzație de furnicături, de amorțeală sau de greutate.

Participanții au primit aproximativ 2-3 sesiuni pe săptămână, cu un total de 20 de sesiuni de acupunctură, timp de 2 luni.

Rezultatele au fost în mod vizibil favorabile pentru participanți. Astfel, principalul rezultat măsurat în studiu a fost o reducere cu cel puțin 50% a numărului de zile ce cefalee.

Pentru a se monitoriza constant evoluția, toți participanții au reventi la clinică pentru vizita medicală de rutină, la fiecare patru săptămâni. Participanții au fost rugați să țină o evidență a durerilor de cap prin intermediul unor jurnale, pentru a nota simptomele și medicamentele utilizate în pentru ameliorarea durerii.

Rezultatele la final de studiu au arătat următoarele date:
68% dintre persoanele care au beneficiat de acupunctură adevărată au raportat o reducere cu cel puțin 50% a numărului lunar de zile cu cefalee
• Durerile de cap au scăzut de la 20 de zile, la început de studiu, la 7 zile pe lună la sfârșit de studiu pentru acupunctura adevărată
• Zilele de cefalee au scăzut de la 23 de zile pe lună la începutul studiului, la 12 zile pe lună la sfârșitul studiului, pentru acupunctura superficială.

În timp ce acest studiu arată rezultate excelente ale acupuncturii pentru ameliorarea cefaleei, încă sunt necesare multiple cercetări pentru a se determina eficacitatea pe termen lung a acupuncturii ca și opțiune de tratament în durerilor de cap.

Data actualizare: 01-07-2022 | creare: 01-07-2022 | Vizite: 706
Bibliografie
Acupunctura poate ajuta persoanele care suferă cefalee cronică tensională, link: https://www.news-medical.net/news/20220622/Acupuncture-may-help-people-suffering-from-chronic-tension-type-headaches.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Acupunctura ar putea trata afecțiunile dermatologice
  • Acupunctura poate fi o terapie utilă pentru prevenirea diabetului de tip 2
  • Durerile de cap severe sporesc riscul de boli cardiovasculare, mintale sau neurologice, cât și de absenteism de la locul de muncă
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum