infectia urinara in sarcina | Forumul Medical ROmedic

infectia urinara in sarcina

24-11-2009
catalinachirita
Nu este medic/terapeut
catalinachirita
Sunt insarcinata in 3 luni si am o infectia urinara tare dureroasa. Sunt la a doua sarcina si prima a fost la fel in privinta sensibilitatii tractului urinar. Daca stie cineva sa-mi dea iun sfat.
4 comentarii
0
25-11-2009, ora 18:33
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Trebuie sa mergi la medicul de familie pentru terapie.Nu te-a luat inca in evidenta ? El raspunde de tine pentru toate medicamentele pe care trebuie sa le iei.Mergi la el caci este cel mai bine ca, mai ales pe perioada sarcinii, sa fii supravegheata si indrumata de cel care te cunoaste.MF si ginecologul sunt singurii la care trebuie sa ceri un tratament caci in joc este sanatatea bebelusului.Infectiile urinare joase sunt frecvente la gravide, cu atat mai mult cu cat sarcina este purtata in sezonul rece. Baile calde de sezut cu antiseptice locale, imbracamintea adecvata acestui sezon, incalzirea optima a locuintei, lenjerie intima mai groasa, incaltaminte de casa sau de exterior calduroasa, igiena intima zilnica, activitatea sexuala cumpatata, schimbarea zilnica / la doua zile a chilotului care trebuie sa fie doar din bumbac, sunt masuri menite sa rareasca aceste infectii.
0
27-11-2009, ora 11:16
catalinachirita
Nu este medic/terapeut
catalinachirita
Medicul de familie nu intervine in cazul acesta. M-a trimis la ginecolog, iar acesta in afara de calmante si urinal nu stie ce sa faca. Voiam un tratament care sa previna instalarea infectiei. O parte din din sfaturile pe care le-ati postat le stiam si eu, va multumesc. Folosesc tampoane zilnice. Se pare ca la mine este o problema doar in timpul sarcinii, nu si in rest.
0
28-11-2009, ora 15:33
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
E cam ciudat ca nu se gasesc solutii pentru o infectie urinara in sarcina...poate ca ar trebui sa te interesezi de medici care sa se implice mai mult. Amoxicilina, No-Spa si maxim trei zile de Uricol rezolva foarte bine problema ta fara sa faca rau bebelusului.Eu sunt de parere sa gasesti, totusi, medicul potrivit care sa te ajute sa tratezi aceste infectii din timpul sarcinii caci numai acele masuri de precautie enumerate mai sus nu vor reusi sa tina aceste infectii sub control.Numai bine!
0
28-01-2010, ora 15:04
franci
Nu este medic/terapeut
franci
Buna, eu sunt insarcinata in 10-11 saptamani si de circa 2 saptamani sufar de infectie urinara groaznica, uneori si cu slabe singerari. Vreau sa precizez ca de 6 ani traiesc in Marea Britanie unde am si fost la diferita consultatii. In urma acestor consultatii mi s-a recomandat sa beau mult suc de merisor (cranberry juice), considerand ca nu e necesra administrarea de antibiotice. Intr-adevar acest suc pare sa inhibe dezvoltarea bacteriilor, iar eu ma simt mai bine. Acest lucru este insa temporar iar usturimile apar din nou. Nu stiu ce sa mai fac, ma tem pentru bb, avand in vedere ca e prima sarcina dupa una extrauterina de acum 9 ani.
Medicul de familie din Romania mi-a recomandat sa iau ampicilina de 500 la 6 ore... sunt derutata nu stiu ce sa fac.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un simplu simplu obicei ar putea ajuta la evitarea infecÈ›iilor urinare
  • De ce ibuprofenul nu este indicat în tratamentul infecÈ›iilor urinare la femei?
  • Semne È™i simptome de infecÈ›ie urinară pe care trebuie să le recunoÈ™ti
  • De ce fac atât de des infecÈ›ii urinare?
  • Este sucul de meriÈ™oare eficient în infecÈ›iile urinare? Ce spun studiile
  • Cele mai bune metode de a preveni infecÈ›iile urinare
  • Obiceiuri sexuale care duc la infecÈ›ii urinare
  • InfecÈ›ie urinară cronică sau recidivantă - cauze È™i tratament
  •