Medicamente antidepresive?

3135 comentarii 1 2 ..... 181920 ..... 104 105 Înainte ›
0
03-10-2010, ora 15:41
gabriela12
Nu este medic/terapeut
gabriela12
germont...multam pt sfaturi.

cu magneziu n am facut o cura .luam asa cand si cand amestecat cu calciu(pliculete).omega iau cate 3 pastile pe zi de 1000mg.alimentatia mea este zic eu cat de cat echilibrata


adevarat ca dr traieste din asa ceva ...dar la mine nu se pune pb fiind o cunostinta
0
03-10-2010, ora 17:30
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Cum sa va spun, nu ma refer la faptul ca ar fi interesata sa va vanda ceva in mod deliberat, ci doar ca serveste implicit un sistem menit sa intretina boala.
Fotografia asta spune tot, cititi si textul.

http://img4.imageshack.us/img4/5416/evolutionaryru2.jpg

Mai cautati prin mesajele mele, prin sursele citate si ar trebui sa intelegeti la ce ma refer.
0
03-10-2010, ora 19:35
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Foarte recomandat acest topic

http://forum.romedic.ro/prod/Rolul_stresului_si_al_axei_HPA_in_evolutia_bolilor_psihice_042412.html
0
04-10-2010, ora 10:25
TheMaster
Nu este medic/terapeut
TheMaster
Andra5

Problema este ca si in timp ce luam Rivotril 1, 5 mg/zi au inceput Depresiile, insa si in timp ce am redus, deci cu doza scazuta, situatia s-a agravat, Depresia cronicizandu-se, aici e problema, ca si cum medicamentul asta m-a dat peste cap si creierul nu mai functioneaza bine cumva, cum am redus si mai mult, cum situatia s-a agravat lent si mai mult, deci si in sevraj situatia s-a deteriorat, chiar nu stiu ce sa fac si cum sa mai apuc situatia ca sa scap odata, ai o adresa de e-mail ca sa mai discutam ?

Germont are dreptate, terminati-va cu medicamentele ca eu nu stiu cum sa mai scap de un amarat de Rivotril, nu mai sunt in stare de nimic, ma duc doar la sala si apoi nu am chef de nimic, de absolut nimic, sunt intr-o stare Depresiva catastrofica, nici cand mananc NU mai simt placere, am intrat si in Anhedonie (nu mai simti placere indiferent ce ai face), cu cat am redus dozele, am spus mai sus, cu atat ma simt mai rau, insa si daca ramaneam cu cea initiala, tot probleme aveam, ca de aia am inceput sa-l reduc.
Pe moment a facut bine la acel senzatii de cadere in gol, in rest urgie
Sunt cam intr-o continua stare de Disforie (ma simt f prost psihic, nu-s binedispus, am nevoie de bindispunere), si NU pot cu nimic ca ies din asta intrucat Anhedonia nu te lasa sa simti placere din nimic, credeti-ma mananc ce-mi placea si NU mai simt gustul ca lumea, parca as manca iarba, dupa masa ma simt la fel de rau, imi vine sa mor, altceva nu-mi mai vine, intrucat nu ma simt bine orice as face, asa cum se intampla inainte.
Si asta de la un medicament care face "bine".
Iar la asta nici un medic nu stie nimic, decat sa-mi dea alte otravuri ca sa contracareze efectul la otrava asta, pai este posibil asa ceva ?

Clara_p

Eu sunt un motiv si cu Andra5 pentru care sa renuntam la niste medicamente care "fac bine" !
Creierul trebuie sa mearga normal fara ele, nu cu niste chimicale care nici macar nu stim cum functioneaza cu adevarat in creier in totalitate, ca dovada ce am patit noi, Andra ia doar de 7 luni si are cam ce am eu, insa inca nu in halul asta, dar daca ar mai lua 1-2 ani.asa cum zic faimosii doctori, ce s-ar face ?

gabriela12

Eu te incurajez ca incet sa scapi dracului de ce ti-a dat psihiatra si sa revii la normal fara ele, apoi o sa fie vai de capul tau poate de la efectele secundare, toate anxioliticele dau dependenta sa stii, daca sunt luate mai mult de 2-4 saptamani.
0
04-10-2010, ora 10:42
gabriela12
Nu este medic/terapeut
gabriela12
THE MASTER.sapt viitoare ma vad cu dr si o sa discut mai multe.si am sa i zic sa le scoatem.dar eu cred ca depinde ff mult si de organism.tu nu poti scapa de un amarat de rivotril...iar nasa mea a facut 2 ani tratamnet puternic.acum are o fetita si se bucura de viata...nu zic ca nu mai are caderi.dar stie cum sa iasa din ele
0
04-10-2010, ora 10:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Mastere

Eu am mai explicat o data pe alt topic; depresia si anxietatea sunt boli cam cronice bre, cum sunt diabetul si boliele cardiovasculare. Nu merge rivotrilul il schimbi, nu ramai in mrejele bolii unui organ (creierul).

Depresia - simptome

* Tristete continua, teama puternica, neliniste, sentimentul de desertaciune
* Scaderea energiei, dinamismului; oboseala si senzatia de lentoare
* Lipsa de speranta, pesimism, trecutul si viitorul sunt vazute in culori intunecate
* Sentimente de vinovatie, parere de sine proasta, neajutorare
* Pierderea placerii pentru activitati care-i aduceau bucurie si placere, inclusiv viata sexuala
* Tulburari de somn : trezirea matinala cu sentimentul de teama si stupoare; imbunatatire usoara a dispozitiei spre seara
* Pierderea apetitului si scadere in greutate
* Ganduri despre moarte, sinucidere si chiar tentative de suicid
* Neastampar, neliniste, iritabilitate
* Dificultati de concentrare, memorare si in luarea deciziilor

Uneori pacientii cu depresie pot prezenta multe semne de rau fizic. Plangerile cele mai frecvente sunt: dureri de cap, ameteli, disconfort gastric sau toracic, dureri articulare, constipatie sau diaree, perturbari menstruale, scaderea performantelor sexuale.

Anxietatea - simptome

Anxietatea acuta se poate manifesta ca o presimtire rea, uneori vaga si fara obiect, alteori clar orientata catre ceva. Ea poate fi insotita de simptome fiziologice - crampe la stomac, gura uscata, tahicardie, transpiratii, diaree sau insomnie. Suferinzii de anxietate cronica se simt agitati fara sa stie de ce. Unele persoane au atacuri de panica pe neasteptate. Simptomele - senzatie de sufocare, durere in piept, furnicaturi in maini si picioare, lesin, teroare - pot fi atat de puternice, incat pacientul si cei care il privesc ar putea crede ca trece printr-o criza cardiaca.
0
04-10-2010, ora 10:53
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ The Master

Cum ne afecteaza anxietatea organismul
Ce se intampla de fapt in organismul uman in cazul acestor boli

Traducerea pentru filmuletzul de pe Youtube How Anxiety Affect the Body

http://www.youtube.com/watch?v=ToSNC8levLg

Tulburarile de anxietate sunt o afectiune foarte des intalnita a starii de sanatate mintala.
In Statele Unite anxietatea este chiar mai des intalnita decat depresia.
Ca si alte afectiuni psihice, anxietatea are o componenta emotionala si o componenta care afecteaza creierul ca organ (o componenta neurobiologica).
Cercetarile au aratat ca exista un numar de numar de factori ce tin de chimia creierului care contribuie la dezvoltarea unei tulburari de anxietate.

Asa cum este si cazul depresiei, cercetatorii cred ca un nivel scazut de serotonina poate contribui la dezvoltarea unei tulburari de anxietate.
Serotonina este un hormon care este creat in diferite parti ale corpului, incluzand creierul si intestinele.
Ea actioneaza ca un vasoconstrictor, adica face ca vasele de sange sa se subtieze. In acest fel ajutand la dirijarea fluxului de sange.
Celalalt rol important al serotoninei este acela al unui neurotransmitator. Neurotransmitatorii transporta mesajele de la creier intre celulele nervoase numite neuroni.
Cand neurotransmitatorii sunt eliberati, ei ajuta sa fie controlata o larga varietate de functii vitale. Incluzand miscarea, bataile inimii, somnul, gandirea, ratiunea sau chiar starea de dispozitie.

Iata cum actioneaza neurotransmitatorii:
Fiecare neuron este compus din axon, dendrite si corpul celular.
Un impuls electric se transmite in axon de-a lungul unui tub subtire care functioneaza ca o antena. Si este trasferat prin neurotransmitatori precum serotonina sau dopamina. Neurotransmitatorii calatoresc apoi prin intermediul unei sinapse sau deschizaturi catre dendritele unui alt neuron. Care receptioneaza neurotransmitatorii si ii absorb in corpul celular. In circumstante normale exista o doza normala de neurotransmitatori transmisi prin intermediul sinapsei sa comunice cu ceilalti neuroni.

Dar la persoanele care sufera de tulburari de anxietate cateva anomalii pot aparea.

Prima este ca neurotransmitatorul serotonina este produs in cantitate insuficienta in organism, pentru a regla starea de spirit sau dispozitia.

A doua anomalie are loc cand serotonina nu se transfera la fel de usor de la un neuron la altul, rezultand o doza mai mica de serotonina in deschizatura sinaptica.

O a treia posibilitate este aceea ca o mai mica cantitate de serotonina in creier afecteaza producerea unor alti neurotransmitatori ca neuroepinefrina. Neuroepinefrina este hormonul de baza care se elibereaza in timpul certurilor, al zborului sau al fugii.Ea controleaza raspunsul organismului la stres.

Expertii in medicina nu au siguranta exacta a modului in care serotonina afecteaza starea de spirit. Dar un numar de studii medicale au aratat ca prin cresterea nivelului de serotonina in creier la persoanele care sufera de depresie sau anxietate, simptomele lor pot fi inlaturate. Exista un numar de medicamente antidepresive si anxiolitice care pot ridica nivelul de serotonina.

Studiile au aratat ca exista doua segmente principale in creier care joaca un rol in tulburarile de anxietate: hipocampusul si amigdalele cerebrale.
Exista doua hipocampusuri, fiecare localizat in loburile temporale. Una dintre functiile lor este aceea de a controla emotiile si gandirea. De asemenea hipocampusul poate influenta modul de bine sau de rau cu care ne simtim vizavi de oameni, locuri sau evenimente.
Utilizand tehnica tomograficiei computerizate, cercetatorii au descoperit ca un numar mediu dintre cei care sufera de anxietate au hipocampusuri mai mici decat oamenii sanatosi.
Celelalte parti ale creierului la cei care sufera de tulburari de anxietate sunt amigdalele cerebrale. Ele sunt niste mici grupari de neuroni, localizate adanc in interiorul fiecaruia dintre cele doua loburi temporale. Amigdalele cerebrale sunt responsabile pentru procesarea semnalelor exterioare si comunica mesaje catre alte parti ale creierului care interpreteaza aceste semnale. Cand apare o amenintare exterioara, amigdalele cerebrale sunt adeseori primele care proceseaza informatia si comunica restului creierului ca o reactie imediata este necesara.
Cercetari recente au aratat ca amigdalele cerebrale la copiii cu tulburari de anxietate sunt mai mici decat ale celor care iau tratament. Expertii nu sunt siguri care este cauza. Ei considera ca atat marimea hipocampusului, cat si a amigdalelor cerebrale, au o oarecare legatura cu anxietatea, depresia si chiar cu ADHD.
Cercetatorii in medicina continua sa caute mai multe date despre posibilele cauze biologice ale anxietatii.
Noi tratamente medicamentoase sunt dezvoltate pentru a face fata acestei boli foarte des intalnite.
0
04-10-2010, ora 10:56
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ The Master

De ce trebuie sa acceptam sa luam medicamente

Oricare ar fi ele, simptomele anxietatii si cele ale depresiei sunt extrem de suparatoare si distructive, ducand, cu timpul, pana la afectarea sanatatii fizice. In aceste cazuri, consultul unui specialist si urmarea unui tratament sunt esentiale.

Persoanele cu depresie sau anxietate pot fi refractare la ideea de a cauta ajutor deoarece considera ca acest lucru este o dovada de slabiciune personala sau un defect de caracter sau cred ca trebuie sa fie capabili sa iasa singuri din aceasta stare.
Astazi se stie ca depresia si anxietatea, ca si orice alte afectiuni medicale, au o baza biologica si chimica. Tratamentul depresiei si al anxietatii sunt sigure si de regula eficace chiar si in cazul formelor severe ale bolii.

P.S.: Nu ma face domne sa vobesc de 9 ori acelasi lucru. Accepta odata boala si treci peste cu buline cu ce-o fi, numai sa te simti om ! Atentie, atmosfera familiala, atentia cu care te inconjoara cei din jur, comunicarea sunt esentiale !
0
04-10-2010, ora 11:03
gabriela12
Nu este medic/terapeut
gabriela12
clara p...ce sa zic si mie mi a fost greu sa accept pastile mai ales ca n am prea fost o bolnavicioasa la viata mea.aveam fobie sa iau pastile.dar am zis.gata nu se paote sa nu accepti ajutor chiar daca e de specialitate.eu atacuri de panica nu am facut...daca ai citit, , povestea mea, , ai vaut ca am trait o trauma ...iar pe fondul de stress s a declansat aceasta depresie...dr a zis ca e un soc postraumatic


am apelat la aceasta metoda de tratament pt ca nu vedeam o iesire
0
04-10-2010, ora 12:17
Andra5
Nu este medic/terapeut
Andra5
TheMaster

Ma bucur de raspuns, adresa mea de mail -* Oricine doreste poate sa-mi scrie.
Vom discuta pe indelete despre acest Rivotril.

Pentru Clara...si tu ai epilepsie insotita de depresii?

Si mai ceva.TheMaster.am mai incercat demult sa scap de un medicament ce nu-mi facea bine si intr-adevat starile mele s-au agravat pana am scapt de tot, am stat mult in pat. In acea perioada m-au ajutat foarte mult sedintele cu un aparat de biorezonanta si medicamentele homeopate.
Dar sa nu uitam si sa nu gresim spunand ca toate sunt la fel.uneori un simplu medicament chimic ne salveaza viata sau ne aduc epe linia de plutire, si acesta poate fi chiar Rivotrilul, sau oricare altul. Dar nici medicii nu le pot sti pe toate si chiar noi insine suntem foarte shimbatori, daca la un moment dat ne face bine, in alt moment al vietii s-ar putea sa ne dauneze sau invers. O atitudine prea unilaterala cred ca e gresita. Spun asta din experienta mea personala.

Va doresc.sa fiti senini!



(*modificat de administrator)
0
04-10-2010, ora 13:31
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Andra 5

Eu am tulburare afectiva bipolara pe care o tratez cu Depakine (care se da si pentru epilepsie). Bipolara mea prezenta consta in perioade de hipomanie care cicleaza cu perioade de depresie. Crede-ma ca stiu pe pielea mea ce inseamna depresia. Mai ales cea netratata.

Cu pace,

Clara
0
04-10-2010, ora 14:59
gabriela12
Nu este medic/terapeut
gabriela12
Clara.nu stiu daca ai citit , , povestea mea, ,...si de unde s a declansat pb.intrebarea mea este...se poate ca aceasta perioada din viata mea sa treaca fara alte repercrsiuni.adica pe viitor .mi e si teama...pt ca am 2 copii superbi si vreau sa ma bucur de ei normal
0
04-10-2010, ora 15:07
Andra5
Nu este medic/terapeut
Andra5
Draga Clara,

Informatiile despre serotonina pe care le-ai oferit mai sus sunt pretioase pentru mine. Multumesc.
Asta ma face sa ma intreb, dat fiind faptul ca aceasta se produce in intestine si creier dupa cate am inteles, si contribuie subtierea sau ingosarea sangelui, ce contribuie la o stare mai buna sau mai proasta, nu se poate tine un regim de detoxifiere ce ajuta la eliminarea toxinelor din intestine ce la ajuta la purificarea sangelui? Cred ca ar ajuta.
Imi pare rau pentru afectiunea ta.
0
04-10-2010, ora 20:20
gabriela12
Nu este medic/terapeut
gabriela12
ce am inteles..(scuze daca gresesc)ca nu intodeauna atacurile de panica sunt legate de depresie si invers...pt ca eu atacuri de panica nu am avut, sau am avut dar de intensitate mica ceva de genul...palpitatii cand ma puneam la culcare sau usoara agitatie.


stie cineva sau a incercat produsul HTP5/?????m ar interesa ...pt ca am citit pe net si chiar cineva zicea ca e fff bun...
0
05-10-2010, ora 00:15
TheMaster
Nu este medic/terapeut
TheMaster
Andra5, vom vorbi daca doresti, ti-am dat add pe yahoo messenger.

Gabriela12, s-a putea ca daca cauza problemei este inlaturata, sa-ti revii cu medicatie, am stat sa ma mai gandesc, cauzele nu mai exista, in cazul asta poate merge asa.

Clara_p

Apreciez informatiile ce le-ai dat aici, ai dreptate in ce priveste gravitatea Depresiei, insa ce pot sa-ti spun eu este ca:
In primul rand bine ai spus "atmosfera familiala, atentia cu care te inconjoara cei din jur, comunicarea sunt esentiale".
EXACT asta m-a cam adus aici, am dus lipsa de asa ceva acut, asa ca...plus ca si Rivotrilul asta a dat peste cap ce a mai dat, deci cauzele la mine nu sunt deloc inlaturate, ci din contra persista din ce in ce mai tare, asa ca nu stiu ce tratament din lume ar putea sa elimine cauzele, atat timp cat cauzele nu-s eliminate, nici o sansa, aici nu cred ca ma poti contrazice. Deci este o Depresie reactiva de nu se poate, nu prea e deloc nonreactiva adica eu sa ma fi simtit okey, sa fi avut viata cat de cat, si m-am imbolnavit, in nici un caz, cauzele-s evidente, le simt, chiar si visez noaptea cum ar trebui sa fie ca sa-mi fie bine, natural daca am noroc sa se rezolve ceva, asa cum natural m-a dat peste cap de atata suferinta.
Ca dovada ca atunci cand ma bucura ceva f mult (cand inca ma mai bucura), imi reveneam cum trebuie.
Oricum recunosc multe din simptomele alea, dar ce ma mira, ce inseamna starea de Anhedonie !
Nu pricep de unde naiba vine asta, ma simt prost adica intr-o Disforie greu de suportat, incerc disperat sa fac ceva sa ies din asta, nu mergea, dupa 2 zile de regim am incercat sa mananc ceva bun ce-mi placea mie de obicei, NU imi aduce nici o placere, parca mananc iarba, ce dracului inseamna asta ? Evident ca in urma unei mese ce nu-mi schimba starea, raman mai departe in Disforie si intru mai rau in Depresie cand vad ca n-am reusit sa ma binedispun.
Observ ca din ce in ce caile de scapare se inchid, inainte cand mancam bine, intram intr-o euforie si ma simteam bine macat pana a doua zi, acum nici gand.
Banui ca de la Rivotril este, insa e groaznic.
Iar daca e de la Rivotril asa cum este si de la Andra5, inseamna ca nu e Depresie pur si simplu nu ? Inseamna ca as putea scapa de ea daca se scapa si de ce a facut Rivotrilul.
Iar tratamentele ptr Depresie (toate SSRI-urile, plus cele vechi) iti spun eu ce 2 mari probleme fac, incadrate la efecte adverse frecvente:
1- Functia sexuala moare pe timpul tratamentului (se duce dracului familie, prietena, nevasta, se duce de fapt psihicul meu care doreste dar nu mai poate)
2- Crestere in greutate (care poate aduce si un "mic" Diabet) si pe timpul tratamentului fara garantia ca dupa, mai revii cu 7 sali si 7 regimuri, am intalnit n cazuri cand au ramas dereglati.
Oricat de bine ar fi in prima faza, in a doua faza te dai cu capul de pereti cand vezi cum esti, asa ca.or fi oameni care considera ca astea 2 stari sunt OK, eu consider catastrofa, tripleaza depresia pana la urma la un om mai sensibil.
Si al treilea efect, poate perturba perceptia gustului alimentelor, poate da peste cap pofta de mancare, deci placerile de baza sunt in aer.
Iar in alte ordine de idei, daca ar fi Depresie ca la Gabriela la care cauzele s-au dus, ar mai fi sa zici ca trece, dar cand cauzele naturale nu au trecut, repet, nu vad rostul, Depresia va reveni cum de tratamentul inceteaza, pentru ca, logic cauzele vor avea grija sa ma distruga la loc.

Apoi cu Depakine, am luat si eu 1 an pentru ca a aparut la EEG cum ca as avea lobii temporali cam excitati, poti sa-ti spun un singur lucru, eu la 1, 7 m trebuie sa am maxim 67 Kg, ideal 64-65, faceam sala dura, ma alimentam sanatos si NU slabeam sub 74 sub nici o forma, au ramas toti masca, plus ca functia sexuala NU mai functiona deloc cum trebuie desi pofta aveam.
Frustrarea sus nu ? Noroc ca nu a avut cine stie ce efect Depakine ca am putut sa-l opresc, cum l-am oprit, nu doar ca functia sexuala a inceput sa mearga normal si sa ma simt si eu bine, insa am si inceput sa slabesc asa cum si era cazul, am reusit sa ajung la greutatea normala si restul, deci nu te supara...
Repet, asta este un exemplu, s-a intamplat la mine, poate la altii nu face asa, insa la analize mi-a iesit Prolactina cam sus, era clar.
Deci pot sa-ti spun ca asa ceva nu puteam accepta care-mi dadea 2 f mari frustrari.

Sigur ca-s oameni care si-au revenit cu tratamente de acest gen, chiar si fara efecte secundare, insa mai rar, sau au acceptat efectele secundare.
0
05-10-2010, ora 09:31
gabriela12
Nu este medic/terapeut
gabriela12
The Master.offf ce de pb ai si tu.

nu stiu inca cat o sa mai iau tratamnet deocamdata iau de 5 saptamani.si ma simt ok , in primul rand cred ca mi am mai revenit pt ca ma odihnesc, pt ca merg la munca si interactionez, comunic.si merg si la psihoterapeut(un tip ff tare)
0
05-10-2010, ora 11:01
gabriela12
Nu este medic/terapeut
gabriela12
chiar nu stie nimeni de HTP5"""???
0
05-10-2010, ora 11:02
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ gabriela12

fac si psihoterapie.si iau tratament medicamentos...dim : 12 anxiar, 1 coaxil, 14 meprobamat.pranz: 14 meprobamat.si seara: 1 coaxil, meprobamat, anxiar si calmepan.de 1 luna de zile...mentionez ca am incredere in medi care este un OM si o sun de cate ori este nevoie


acum vreo 2 saptamanai am fost la un homeopat.mi adat o schema de tratament...arnica, ognatia, aromvita...si nu mai stiu ce.ma dusese m la dumneai cu fff multa incredere numai ca mi a zis.:, , gata de diseara intrerupi medicamentele si incepi tratamnetul asta.o sa ti fie rau cateva zile dar o saa ti fie bine, ne vedem peste 6 saptamani, , ,.si atunci m a cam demoralizat


Daca nu va simtiti bine cu homeopatele sau cu naturistele (pentru cei mai multi aceste lucruri chiar nu functioneaza, sunt zeci de topicuri pe acest forum unde gasiti marturii ale celor care au incercat), mergeti tot pe calea alopata. Nu cred ca in cazul dumneavoastra, pentru ca ati facut acel stres posttraumatic, boala se va croniciza. Adica sa trebuiasca sa luati pastile toata viata. Deci stati linistita. Va cred si va inteleleg ca aveti multe lucruri de dus la bun sfarsit dar luati-le cu calm, atentie, rand pe rande, ca sa nu va copleseasca (e regula de baza) si veti vedea ca veti reusi.

Eu sunt sigura ca cei doi copii superbi ai dumneavoastra nu vor pati niciodata nimic si va veti putea bucura de ei intotdeauna !

Multa sanatate si sa va reveniti cat mai repede va doresc.

Cu pace,

Clara
0
05-10-2010, ora 11:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Andra5

Subtierea sau ingrosarea vaselor de sange, nu a sangelui. De aici de exemplu la mine de pilda hipomania se manifesta prin niste dureri ingrozitoare in tot trupul. Deci nu stiu la ce ar putea ajuta un regim de detoxifiere, in acest caz. In general insa el este binevenit, deci l-ai putea face daca poti, sa vezi cum te simti.

Cu pace, Andrutza,

Clara
0
05-10-2010, ora 12:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ The Master

Anhedonia, poate fi echivalenta cu depresia care este o boala. Ia mai citeste o data prin ce se manifesta. Multumeste lui Dumnezeu ca la tine e doar atat. Am auzit de cazuri de depresie in care pacientii se tarau pina la toaleta pe coate, pe burta (fara exagerare) pentru ca nu mai puteau merge pe picioare din cauza ei. In cazuri si mai grave faceau pe ei in pat.

Iar tratamentele ptr Depresie (toate SSRI-urile, plus cele vechi) iti spun eu ce 2 mari probleme fac, incadrate la efecte adverse frecvente:
1- Functia sexuala moare pe timpul tratamentului (se duce dracului familie, prietena, nevasta, se duce de fapt psihicul meu care doreste dar nu mai poate)
2- Crestere in greutate (care poate aduce si un "mic" Diabet) si pe timpul tratamentului fara garantia ca dupa, mai revii cu 7 sali si 7 regimuri, am intalnit n cazuri cand au ramas dereglati.
Oricat de bine ar fi in prima faza, in a doua faza te dai cu capul de pereti cand vezi cum esti, asa ca.or fi oameni care considera ca astea 2 stari sunt OK, eu consider catastrofa, tripleaza depresia pana la urma la un om mai sensibil.
Si al treilea efect, poate perturba perceptia gustului alimentelor, poate da peste cap pofta de mancare, deci placerile de baza sunt in aer.

Le-ai incercat pe toate ? Nu toate au aceste efecte secundare.

Cu pace, the Master. Sper sa iti gasesti mai degraba pe cineva in jur cu care sa comunici si care sa te echilibreze. Uneori asta face mai mult decat 1.000 de pastile.
0
05-10-2010, ora 13:46
gabriela12
Nu este medic/terapeut
gabriela12
clara p.multam de raspuns.spune mi cand ai scris.dar luati-le cu calm, atentie, rand pe rande, ca sa nu va copleseasca (e regula de baza) si veti vedea ca veti reusi.mai exact la ce te ai referit?????la modul de ale lua ???
0
05-10-2010, ora 14:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ gabriela12

Nu. La problemele vietii ma refeream. Luati-le cu calm si rezolvati-le rand pe rand ca pe niste probleme de matematica. Nu le priviti in ansamblu ca va coplesesc. E o chestiune psihologica.
0
05-10-2010, ora 14:27
gabriela12
Nu este medic/terapeut
gabriela12
sper sa treaca perioada asta cat mai repede si sa nu mai vina niciodata pt ca e adevarat ca te schimba cu totul
0
05-10-2010, ora 16:36
TheMaster
Nu este medic/terapeut
TheMaster
Vezi tu Clara_p, iar ai spus un lucru de aur si anume:
"Sper sa iti gasesti mai degraba pe cineva in jur cu care sa comunici si care sa te echilibreze."
Tu recomanzi "luati maaa medicamente, ca alta sansa nu e", insa mai bine gandeste-te ca in unele cazuri nici un medicament nu ajuta si ca poate Depresia este generata exact de lipsurile primare, iar daca aceste probleme se rezolva, sa dispara si Depresia, asa cum de fapt la mine se si intampla, insa din pacate tocmai de aia am ajuns aici, nu pot rezolva problemele, altfel nu ajungeau sa ma aduca asa.
Cu incercatul pe toate, asta mai lipseste, in primul rand ca TOATE inhiba functia sexuala, asta se stie f bine, chiar e o problema in lumea medicala, s-a si discutat asta, deci nu scapi de asta, in al doilea rand la mine nici un medicament nu-mi face viata asa cum ar trebui ea sa fie ca sa-mi fie bine.
Nici unul nu poate inlatura cauzele reale care mentin sus Depresia.
Este o boala cum spui tu daca apare si exista fara motiv real, acolo medicatia este singura cale, insa tu uiti sa precizezi asta.
Nu deosebesti o Depresie ce apare pur si simplu prin dezechilibru chimic fara motive care daca n-ar fi existat, nu ar fi aparut (nonreactiva) de o Depresie generata de o viata de kakao.
Chiar si la aia data de un soc, adica unde cauza dispare, ar trebui ca printr-o atmosfera placuta, organismul incet incet sa reechilibreze chimicul. Medicamentele pot repara cumva, insa nu echilibreaza cum trebuie asa cum ar face-o organismul cum stie el.
Repet si eu sunt deacord cu medicatia la Depresiile nonreactive, acolo efectiv alta sansa nu ai.
Iar sa zic "mersi", eu nu zic deloc mersi ca nu e mai rau, ptr mine e f rau si acum, stau si vegetez, sunt in Disforie continua si-s disperat ca orice as face nu ma binedispune, daca ar fi mai rau, mi-as trage un glont in cap si as fi terminat, asta viata n-ar fi, eu oricum astept.sa treaca, dar nu mult !
Insa in acelas timp stiu ca o atmosfera placuta, indeplinirea anumitor vise, m-ar scoate instant din starea asta, pentru ca s-a si intamplat fara vreun mediacament, deci se poate.
0
05-10-2010, ora 16:56
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ The Master

Ti-am zis nu toate antidepresivele au acest efecte secundare. Ia mai intreaba pe forum.

E alegerea ta daca poti rezista in starea asta fara medicatie sau daca o accepti.

Eu iti doresc sa iti revii sub orice forma cat mai repede.

Cu pace,

Clara
0
05-10-2010, ora 20:41
gabriela12
Nu este medic/terapeut
gabriela12
The Master.bunul Dumnezeu sa fie cu tine si sa treaca repede perioada asta din viata ta
0
05-10-2010, ora 20:41
TheMaster
Nu este medic/terapeut
TheMaster
Ce am spus eu si ce ai spus tu, tot nu faci discutie dupa tip de Depresie, insa hai sa fiu deacord cu tine:

OAMENI BUNI, luati medicamente psihoactive cum zice nenea doctoru' pana nu se mai poate, daca ei zic ca e cazul, ca si asa trebuie ca cineva sa traiasca din problemele altora, asa ca de ce nu sa bagati otrava in voi ca asa zice medicul.
Nu conteaza ce fel de depresie e, nu conteaza ca unele nu pot fi vindecate cu medicamnte, luati ce spune medicul, si 10 tipuri deodata, no problemooo.
Iar efectele secundare da-le dracului nu ? Lasa sa aiba altii viata in parametrii normali cu partenerul, lasa altii sa-si mentina siluata si Ficatul in regula, voi bagati la greu acolo. Ca si asa tot aia care nu iau nimic sunt de n ori mai echilibrati si mai bine ca cei ce iau din astea, dar repet bagati cu tonele.
Doare sunt medicamente care fac bine nu ? Ca doar asa ne-am nascut, sa lenevim mecanismele naturale cu din astea.
0
06-10-2010, ora 09:09
gabriela12
Nu este medic/terapeut
gabriela12
The Master.dar daca alktfle nu p[oti face fatza ???decat sa te chinui .ani de zile?????ce rost are???sa presupunem ca aveai diabet si tb sa faci insulina zi de zi.ce faceaI?????
0
06-10-2010, ora 21:54
Cathylia
Nu este medic/terapeut
Cathylia
Unde e Clara?dar Dr T?Am nevoie de un sfat cine s-a intalnit cu sarcina in timpul tratamentului cu Zyprexa?Imi poate da cineva un raspuns?
Banuiesc de fapt sunt aproape sigura ca am ramas insarcinata...am luat regulat medicamentele chiar si in ultimul timp, in ultima luna..Psihiatrului i-am descris starea mea depresiva si mi-a adaugat pe langa zyprexa de 10 mg, deparchine crono de500!!!
Noroc ca nu mi-am gasit reteta in farmacii.
Care credeti ca e solutia optima pentru mine?Intreruperea medicamentelor..si sarcina sa o las sa decurga normal sau...intrerupere de sarcina ceva ce nu am facut niciodata?
0
07-10-2010, ora 01:52
TheMaster
Nu este medic/terapeut
TheMaster
Medicul iti poate spune cum este mai bine, nu crezi ? Daca medicamentele afecteaza sarcina, sau o poate afecta, ramane la alegerea ta daca vrei sau nu, sa faci intrerupere de sarcina, iar de copii nu e vorba, poti face si altul cand doresti fara probleme, macar sa fie bine.

Gabriela 12

Ai dreptate, insa nici nu vreau sa ma gandesc ce as face daca as avea Diabet pe Insulina, chiar nu stiu ce as face, oricum eu nemancat nu prea as sta, deci s-ar putea ca si acolo sa nu fi respectat iadul ala de viata.
Iar cu Antidepresive, fereasca D-zeu sa ajung sa nu pot rezista, macar lupt cum pot sa nu ajung asa, ca s-ar putea ajunge, asta nu mai e vina mea, voi vedea atunci, insa repet, sper sa nu am acest ghinion, ce viata mai e asta ?! Vreau sa fiu un om cat de cat sanatos asa cum e nea Vasile de la aprozar si n-are nici pe dracu'.
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.
3135 comentarii 1 2 ..... 181920 ..... 104 105 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul