Medicatie gresita dementa?

20-09-2022
mihai_1984
Nu este medic/terapeut
mihai_1984
Buna ziua,
tatal meu la 65 ani a primit diagnostic de dementa mixta(Alzheimer) iar de la bun inceput s-a ocupat un singur doctor motivul fiind ca avea cabinet in apropierea casei. Din pacate evolutia nu este foarte buna, in aproximativ 3 ani de zile a ajuns de la a putea iesi din casa singur, pana la momente cand nu mai stie nici camerele din casa.

V-as solicita parerea despre urmatoarele aspecte, cateva lucruri pe care eu le-am observat si asupra carora va rog sa imi dati o parere avizata:

- medicamentul ANXIAR - din ce citesc face parte din clasa benzodiazepinelor si de ceva ani s-a gasit o corelatie cu probleme de memorie, astfel incat in strainatate sunt psihiatrii care nu mai recomanda prescrierea la pacienti in varsta pentru orice afectiune, pentru a nu afecta memoria

- medicamentul PRAMISTAR- nu se mai foloseste in strainatate din cauza lipsei beneficiilor pentru pacienti, eu personal am observat cum ii crea tatalui meu o agitatie de nedescris, efectiv simtea ca moare dupa ce lua acest medicament

- combinatia dintre nigergolina / davia / olanzapina / memantina ii creaza tatalui meu o dispozitie foarte proasta, agitatie, nu mai suporta zgomote(nici macar oameni vorbind), incepe sa fie irascibil si opozitional

- e posibil ca vitamina B12 sa ajute pacientii cu dementa? Gasesc ca in strainatate se dau teste pentru B12 la varstnici iar in Germania, ca tratament aditional la Alzheimer pe langa medicatia specifica si chiar daca pacientul nu are o lipsa de B12(am gasit un interviu cu o doamna doctor din Germania care spunea ca ajuta)

- este normal ca un pacient cu Alzheimer sa isi aminteasca atunci cand este calm pana si adresa locuintei iar cand primeste medicamente si/sau devine agitat sa nu mai tine minte nici cum sa se descurce prin casa? Sa aiba momente cand stie sa citeasca, cand isi poate aminte cuvinte si cand poate purta o conversatie iar cand devine agitat sa nu mai poata vorbi? Pentru mine asta ma duce cu gandul la un deficit prefrontal(dementa fronto-temporala) decat la Alzheimer, dar nu am pregatire in domeniu.

Per total va solicit ajutor si parerea in aceste aspecte, idea mea este sa gasesc un alt doctor, eventual in Bucuresti care sa ii dea un tratament mai adecvat.
3 comentarii
1
20-09-2022, ora 18:02
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
Nu mă pronunț asupra medicamentelor, dar sper că vă luaţi drepturile de însoțitor pt persoana cu Alzheimer. Ei sunt încadrați la gr 1 cu însoțitor.
1
21-09-2022, ora 13:24
mihai_1984
Nu este medic/terapeut
mihai_1984
Oare gasesc in Bucuresti un doctor neurolog sau psihiatru cu experienta in administrarea vitaminei B12 la pacienti cu dementa?
1
25-09-2022, ora 20:12
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Luati o trimitere pentru Spitaĺul Obregia pentru ca acolo sunt cei mai buni specialiști si lucrează in echipă neurolog- psihiatru- psiholog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: